В обласному центрі маршрутник, який висадив пасажирів через пільговика, звільнився

, Олена Сідорова

02264В обласному центрі водій маршрутки №5А, який висадив пасажирів і відмовився їхати далі після того, як у салон зайшов пасажир із посвідченням інваліда й сплатив лише половину вартості проїзду, звільнився, повідомив «КП» начальник міського управління транспорту Олександр Вергун сьогодні, 22 лютого.

Очевидці розповідають, конфлікт почався після того, як пасажир показав водієві посвідчення. Останній апелював, що нібито не бачить у документі групи інвалідності, а тому їхати далі не буде, поки пільговик не вийде або не оплатить повну вартість тарифу.

– Це сталося близько дев’ятої вечора на зупинці біля готелю «Київ», – пригадує пасажирка Алла, яка стала свідком конфлікту. – У маршрутку «набилося» багато людей. Я сиділа попереду і тому мені все було видно. Помітила, що хлопець довго, але спокійно розмовляв із водієм. Чую, як водій каже: «Оплатіть проїзд». Хлопець відповів: «Я заплатив». Той: «Ні, не зовсім заплатили». Хлопець далі: «Я за законом маю право відшкодувати частину вартості проїзду».

На жодні аргументи, зазначає Алла, водій не реагував. Натомість попросив цього пасажира показати посвідчення ще комусь із пасажирів.

– Тим часом інші пасажири почали обурюватися: «Тобі що, важко заплатити?». На що той відповів: «Мені не важко, у мене є гроші, але я принципово це не робитиму». Деякі пасажири почали грубити: «Ти що, інвалід? Ти гарно вдягнений». На що той сказав: «Є різні групи інвалідності, у мене є посвідчення». Хлопець настільки спокійно і врівноважено відстоював свою позицію… Тоді водій сказав: «Ах, ти так! Тоді я нікого не повезу – ні тебе, ні решту пасажирів». Пасажири почали виходити з маршрутки. І я вийшла. Мені просто було бридко їхати з цим водієм… Пізніше вийшов і той хлопець.

Як зазначив начальник міського управління транспорту Олександр Вергун, про ситуацію міська рада знає і вже навіть є результат службового розслідування.

– 18 лютого в соцмережах з’явилася інформація про те, що водій маршрутки відмовляв у перевезенні пасажиру такої категорії, як інвалід. Ми опрацювали це питання з керівництвом підприємства і встановили, що водій дійсно здійснив це порушення. Після конфлікту водій звільнився за власним бажанням і більше не працює на даному підприємстві, – розповів Олександр Вергун.
e-max.it: your social media marketing partner