Японці дали гроші школам у Новомиргородському районі, але використати їх не виходить

,

Через казначейство, яке не пропускає гроші, виділені посольством Японії, проекти, що мають реалізувати Златопільська гімназія та Канізька школа Новомиргородського району, довелося відтермінувати, виправдовуються чиновники.

За словами посадовців, у рамках грантової підтримки передбачено капітальний ремонт приміщення гімназії та придбання для навчального закладу меблів і обладнання.

Натомість, у Канізькій школі мав реалузватися проект екологічного спрямування – фільтрація питної води та монтаж локальних очисних споруд.

Однак, констатують в РДА, ввести в експлуатацію обидва об’єкти вчасно не виходить. Причина – казначейство не пропускає кошти.

- Залучення грантових донорських коштів в умовах дефіциту бюджетів усіх рівнів – це один із головних напрямків, за рахунок чого можна покращувати розвиток інфраструктури територій. Крім проекту «Кусаноне», район має досвід реалізації проектів ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду, проекту компанії «Кока-Кола». а до кінця цього року ми плануємо взяти участь в грантових проектах Німеччини, – повідомив перший заступник голови Новомиргородської РДА Ігор Забажан.

e-max.it: your social media marketing partner