У Світловодському районі вперше в Україні встановили шведську котельню

, Олена Сідорова

02187У Великій Андрусівці Світловодського району вдалося здійснити енергореконструкцію сільської школи. Там за рекордні сім днів стару опалювальну систему перевели на шведські технології відповідно до європейських стандартів. На відкриття об’єкту приїхав Надзвичайний і Поважний Посол Королівства Швеції в Україні Мартін Хагстрьом.

Окрім повної реконструкції системи опалення, ­проект передбачав ще й заміну вікон на енерго­ефективні й встановлення системи дистанційного моніторингу та керування температурою в приміщенні.

Вартість такого оновлення – майже чотири мільйони гривень субвенції державного бюджету на розвиток інфраструктури об’єднаної територіа­льної громади.

Директор компанії «Октопус Енерджі», яка є офіційним представником шведських теплових насосів, Андрій Гевеля наголосив, це перший в Україні соціальний об’єкт, у якому використали шведські технології.

Голова облдерж­адміністрації Сергій Кузьменко зазначив, реалізований проект­ – приклад того, як об’єднана територіальна громада може використовувати державні кошти на свої пріоритетні напрямки.

– У нас триває процес об’єднання громад і Великоандрусівська вже відчула на собі ці переваги. Окрім того, що громада отримує певний фінансовий ресурс, вона ще й має усі повноваження, аби самостійно приймати рішення, які проекти хоче реалізувати. Сподіваюся,­ для інших громад це буде поштовхом для того, аби робити територію громади ще комфортнішою і сучаснішою для життя жителів. Якщо зрозуміємо, що цей проект дійсно ефективний, ми готові його рекламувати перед іншими громадами. І приємно те, що високі шведські технології уже застосовуються в нашій області. Надалі шукатимемо більше економічних можливостей для розвитку співпраці зі Швецією, – наголосив Сергій Кузьменко.

 

02188

02189

02190

02191

02192

e-max.it: your social media marketing partner