Очільник області закликав забезпечити аграріям спокійні умови роботи

, Олена Сідорова

01963На Кіровоградщині потрібно забезпечити всі умови для спокійної і стабільної діяльності аграріїв. На цьому наголошує очільник області Сергій Кузьменко.

– Кіровоградщина – аграрний регіон. Ми маємо понад два мільйони гектарів чорноземів, близько трьох тисяч фермерських господарств, сотні аграрних формувань, які сьогодні працюють і сплачують податки до бюджетів. Відповідно, переконаний, що аграрний сектор стабільно працюватиме, а сільське господарство буде локомотивом розвитку області. Тому наше завдання – створити умови, щоб аграрії мали можливість виконувати свою головну функцію – вирощувати врожай, – зазначив Кузьменко.

Разом із тим очільник регіону констатував, що на Кіровоградщині, як і в Україні, на жаль, існують проблеми, пов’язані з рейдерством у сільськогосподарському секторі. Кілька таких випадків сталися в області торік і вже на початку 2018-го.

– Завдання влади і правоохоронних органів – створити всі умови, щоб фермери мали можливість спокійно працювати, – підкреслив він. – Маємо певні здобутки. Ми змогли знайти підтримку з боку народних депутатів щодо реалізації законодавчих змін у державній реєстрації, що дозволило ліквідувати прогалини, якими користувались недобросовісні громадяни для захоплень підприємств. Разом із аграріями, прокурором, начальником поліції ми систематично зустрічалися­ для того, щоб знайти можливість вирішення проблеми рейдерства.

фото: архів «КП»

e-max.it: your social media marketing partner