В Олександрійському районі планують збудувати сонячну електростанцію

, Олена Сідорова

01956На території Травневської сільської ради, що в Олександрійському районі, планують збудувати сонячну електростанцію. Наразі інвестувати у будівництво готова компанія ТОВ «Енерджи Девелопмент Юкрейн» із Туреччини, повідомляють у райдержадміністрації.

Компанія планує збудувати станцію загальною потужністю 20 МВт.

Проект реалізовуватимуть за кошти приватних інвесторів та з можливістю виділення кредитних ліній від Європейського банку реконструкції і розвитку.

Розміщення такої електростанції збільшить податкові надходження до бюджету сільської ради, створить робочі місця для місцевих жителів і позитивно вплине на екологічну ситуацію в районі. Крім того, у разі успішної реалізації проекту з будівництва сонячної електростанції інвестори обіцяють брати участь у місцевих інфраструктурних проектах.

Влада району і села готова сприяти цьому інвестиційному проекту. Втім початку активної стадії будівництва передуватимуть громадські слухання.

Нагадаємо, у грудні минулого року керівництво облдержадміністрації та представники ТОВ «Енерджи Девелопмент Юкрейн» і АТ «Енісолар» підписали меморандум про співробітництво.
e-max.it: your social media marketing partner