«Нафтогаз» підтримує слідство про вимагання хабара посадовцями «Кіровоградгазу»

, Олена Сідорова

01938Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» заявила, що підтримує розслідування Нацполіцією повідомлення про вимогу хабаря посадовими особами ВАТ «Кіровоградгаз», повідомили у департаменті з корпоративних комунікацій НАК «Нафтогаз України».

«Працівники департаменту захисту економіки Національної поліції Кіровоградської області сьогодні (16 січня – «КП») затримали жителя Кропивницького під час отримання хабаря у розмірі 2 млн грн за підключення комерційного об’єкта до газових мереж. Повідомляється, що хабар було отримано начебто на вимогу двох посадовців ВАТ «Кіровоградгаз» (51% акцій належить НАК «Нафтогаз України»), яких нині розшукує поліція.

Нафтогаз підтримує дії слідчих органів із боротьби з хабарництвом, у тому числі на підприємствах групи, і висловлює готовність сприяти правоохоронцям у розслідуванні даного злочину», – йдеться у заяві.

– Якщо звинувачення щодо причетності посадовців «Кіровоградгазу» до вимагання хабара виявляться правдивими, ці особи мають бути покарані. Ми не толеруємо корупцію. Це стосується будь-якого співробітника групи «Нафтогаз», – зазначив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Нагадаємо, працівники департаменту захисту економіки Нацполіції провели затримання 16 січня. Посадовці «Кіровоградгазу» та третя особа отримали хабар за здешевлене підключення підприємства до газу.

Як писала «КП», голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий заявив, що ніхто з його працівників за хабар у два мільйони не затримувався.

фото: Департамент захисту економіки Нацполіції України
e-max.it: your social media marketing partner