В облдержадміністрації розставили пріоритети на 2018 рік

, Олена Сідорова

01922Керівники структурних підрозділів облдержадміністрації окреслили пріоритетні напрямки діяльності обласної влади у 2018 році.

У сфері освіти цього року продовжать створювати навчально-виховні об’єднання. У державному бюджеті заклали кошти на придбання шкільних автобусів та нового обладнання, необхідного для проведення зовнішнього тестування з іноземної мови. Освіту першачків переводитимуть на інноваційний рівень, а в рамках програми «Новий освітній простір» завершать реконструкцію кількох опорних шкіл. У дитсадках створять нові місця, а для дітей із особливими потребами – інклюзивно-ресурсні центри.

Знаковою подією для області у 2018 році стане відзначення сторіччя Василя Сухомлинського.

Цього року планують розширити мережу дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також побудувати 12 нових футбольних міні-полів. Наймасштабнішим спортивним заходом на Кіровоградщині стане Чемпіонат Європи з бейсболу.

У сфері молодіжної політики у 2018 році планують створити в області мережу молодіжних центрів.

Серед пріоритетів у галузі охорони здоров’я – реалізація медичної реформи на первинному рівні: будівництво нових сільських амбулаторій і придбання медичного транспорту. У закладах охорони здоров’я третього рівня завершать ремонтні роботи.

Продовжать у 2018-му реалізовувати і проект голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка «Здоров’я наших дітей», що передбачає оновлення дитячих і пологових відділень у райлікарнях, а також програму, у рамках якої учасники АТО безкоштовно обстежуються на дороговартісних апаратах.

Цього року продов­житься створення об’єднаних територіа­льних громад. У трьох громадах плануються перші вибори, розпочалися об’єднавчі процеси зі створення ще семи громад.

Серед пріоритетів у галузі інфраструктури та промисловості – ремонти доріг і будівництво десяти сонячних елект­ростанцій.

Малі і середні сільськогосподарські підприємства зможуть долучитися до агрокредитування завдяки проекту «Аграрні розписки».

 

фото: архів «КП»

e-max.it: your social media marketing partner