У п’ятницю вирішуватиметься доля пам’ятників Леніну та Кірову

,

У п’ятницю, 11 квітня о 14:00 у Кіровоградській міськраді відбудуться громадські слухання стосовно нових місць розташування знесених у лютому пам’ятників Леніну та Кірову. Головний архітектор міста Вадим Мездрін не виключає, що люди пропонуватимуть повернути обох на колишні місця. Однак остаточне рішення приймуть спільно, вислухавши пропозиції кожного.

Незаконно демонтовані пам’ятники Леніну та Кірова занесені до переліку пам’яток монументального мистецтва та мають відповідні охоронні номери, наголошують чиновники і зауважують, що вирішувати питання подальшої долі постаментів не в їхніх компетенції. Мовляв, останнє слово за жителями обласного центру.

– Я звертаюся до мешканців міста, архітекторів, скульпторів, істориків та усіх небайдужих з проханням взяти участь у громадських слуханнях та висловити свої ідеї стосовно подальшої долі постаментів. У нас є свої пропозиції, однак думка кожного під час обговорень буде врахована. І останнє слово за громадою, – зазначив начальник міського управління містобудування та архітектури Вадим Мездрін.

Разом із тим він уточнив, що нині міський відділ культури і туризму спільно з обласним управлінням охорони культурної спадщини готують клопотання про виключення пам’яток з реєстру.

– У разі позитивного вирішення питання, – пояснює головний архітектор, – рада клопотатиме перед Мінкультом. Тільки після погодження у останній інстанції міська рада матиме право своїм рішенням передавати на зберігання, переносити у інше місце тощо знесені скульптури.
e-max.it: your social media marketing partner