Ларін і Шаталов сьогодні провели збори «регіоналів» у Кіровограді

,

Голова обласної організації Партії регіонів Сергій Ларін і його перший заступник Олександр Шаталов зібрали засідання ради партії у Кіровограді, сьогодні 1 квітня.

Про це «КП» дізналася із власних джерел.

Згідно з інформацією, на засіданні «регіонали» не підтримали рішення з’їзду щодо обрання кандидатом у президенти від ПР екс-очільника Харківщини Михайла Добкіна. Натомість, більшість партійних осередків ПР в області - за Сергія Тігіпка і готові працювати у його виборчих штабах.

Водночас рада обласної організації партії вирішила звернутися до президії партії з пропозицією не позбавляти членства ПР кандидатів-самовисуванців, провести внутріпартійні праймеріз і за їхніми результатами об’єднатися навколо єдиного кандидата.

За даними джерела, з-поміж інших участь у засіданні ради також узяли мер Олександрії Степан Цапюк, екс-керівники Голованівського, Добровеличківського та ще кількох районів.

Крім того, був там і колишній голова Кіровоградської міської організації ПР Юрій Тітов.

Згодом інформацію про проведення у Кіровограді партійних зборів підтвердив «КП» і сам Шаталов.

– Це була робоча зустріч. Рада обласної організації дійсно прийняла ряд важливих рішень, у тому числі щодо нашої категоричної незгоди з рішенням з’їзду, щодо необхідності проведення через місяць внутріпартійних праймеріз і об’єднання довкола того кандидата, який у них переможе. Так само ми підготували звернення до президії партії з пропозицією не виключати з лав ПР кандидатів, які братимуть участь у виборах шляхом самовисування, – сказав Шаталов.

Тим часом, Юрій Тітов, з яким вдалося поспілкуватися «КП», заявив, що не виключає свого повернення в Партію регіонів.

– Якщо у Партії регіонів відбудеться переформатування, якщо рішення у ній прийматимуться демократично, я не виключаю свого повернення, – заявив він.

Разом із тим Тітов зазначив, що рішення з’їзду про підтримку Добкіна як кандидата у президенти від ПР, не можна вважати загальнопартійним.

– Таке важливе рішення як обрання кандидата у президенти мало б спочатку пройти процедуру обговорення на рівні первинних партійних організацій, але цього не відбулося. Тому рішення з’їзду не можна вважати загальнопартійним, – сказав він.

У свою чергу Степан Цапюк заявив, що нині більшість тих членів партії, які раніше заявили про свій вихід із ПР, готові повернутися.

– Наші однопартійці приймали рішення про вихід з ПР під тиском. Сьогодні більшість із них готова повернутися, – повідомив Цапюк.
e-max.it: your social media marketing partner