Екс-міліціонери погрожують встановити наметове містечко у Кіровограді

, КП

01610Колишні правоохоронці погрожують встановити наметове містечко на площі Героїв Майдану у Кіровограді, якщо у держбюджеті не передбачать кошти їм для пенсійних виплат. Про це вони заявили «КП» під час мітингу, сьогодні, 5 грудня.

– У Пенсійному фонді кажуть, що немає грошей для виплат. 7 грудня Верховна рада прийматиме бюджет. Ми не впевнені, що приймуть позитивне рішення для нас і виділять гроші на виплати, тому ми сьогодні вийшли на акцію. Сьомого грудня також будемо мітингувати цілий день. Якщо кошти на пенсії для колишніх міліціонерів так і не виділять, восьмого грудня ми поставимо намети, перекриватимемо дороги і стоятимемо до тих пір, допоки не це питання не вирішать. Ми чужого нічого не просимо, ми вимагаємо те, що заробили. Зараз колишні полковники і підполковники отримують по три-чотири тисячі, а прапорщики по півтори-дві. Це навіть не насмішка, це знущання, – заявляє «КП» голова комітету Координаційної ради ветеранських організацій області, полковник міліції у відставці, один із організаторів акції Микола Швець.

Як писала «КП», 22 листопада, екс-міліціонери з Кіровоградщини мітингували під стінами Кабміну.

Нагадаємо, у квітні більше двох сотень працівників МВС з усієї області оголошували безстрокову акцію протесту. Вони вимагали повернути їм надбавки за оперативно-розшукову діяльність, яку отримують їхні колеги з усіх областей України, але не отримують ті, хто працював на Кіровоградщині, перерахувати пенсії. Друга вимога – щоб Закон «Про Національну поліцію», відповідно, і всі гарантовані ним виплати та соціальні гарантії, розповсюджувався і на колишніх міліціонерів.
e-max.it: your social media marketing partner