У Кіровограді відродять виробництво цукерок
Кіровоградське підприємство «Східні ласощі» відроджуватиме виробництво цукерок в обласному центрі. Кондитерський цех, обладнання, фахівці для реалізації проекту вже є.
– Пам’ятаємо смаки виробів колишньої кіровоградської кондитерської фабрики і вирішили їх відновити, – розповідає голова правління кондитерського підприємства «Східні солодощі» Костянтин Чередник. – Збудували новий цех, встановили нове обладнання, є досвід, розуміння і фахівці. Тепер головне – створити конкурентоздатну продукцію.
За словами Костянтина Чередника, власні інвестиції підприємства у створення кондитерського цеху з виготовлення вафель та цукерок склали майже мільйон доларів.
Виробничий процес стартує у грудні, а першу продукцію вафельних цукерок кіровоградці зможуть спробувати на початку січня.
– Плануємо виготовляти 150 тон вафельних цукерок на місяць. Наступним етапом стануть складні цукерки з горіхами і нугою. У перспективі за п’ять років хочемо дорости до кондитерської фабрики середніх потужностей і увійти у двадцятку кращих виробників кондитерських виробів в Україні. Продукцію плануємо продавати не тільки на вітчизняному ринку, а й за кордоном, – уточнює керівник підприємства і додає, водночас «Східні ласощі» мають намір збудувати мережу кондитерських крамничок, де можна буде купити продукцію за цінами виробника. – Це нові робочі місця, податки у місцевий бюджет. Крім того, це ще й душа міста, бо в таких магазинах завжди панує атмосфера свята і гармонії.
Скуштувати й оцінити якість продукції «Східних солодощів» містяни можуть і зараз – у поки єдиній фірмовій крамниці «Imaginarium» на розі вулиць Шевченка та Чорновола.
– Почитайте книгу скарг у магазині «Imaginarium», там одні подяки, – констатує виробник і наголошує, для виготовлення продукції підприємство використовує лише натуральні складники.
Упродовж 2017 року підприємство реалізувало понад 3,5 тисячі тонн кондитерських виробів, збільшивши обсяги порівняно з попереднім роком майже удвічі.
фото: Ігор Філіпенко