У Новій Празі відкрили капітально відремонтовану амбулаторію (ФОТО)

, Олена Сідорова

01409У Новій Празі Олександрійського району відкрили капітально відремонтовану амбулаторію загальної практики – сімейної медицини сьогодні, 17 листопада.

До складу амбулаторії входять реєстратура, маніпуляційна, кабінет функціональної діагностики, фізкабінет, кабінет долікарського огляду, терапевтичного прийому і три кабінети лікарів загальної практики – сімейної медицини.

Минулого року в амбулаторії почався капітальний ремонт завдяки участі у проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на умовах співфінансування. У рамках цього проекту заклад отримав більше 200 тисяч гривень на заміну вікон і дверей, модернізацію системи опалення.

Всього на капітальний ремонт витратили майже 2,5 мільйона гривень. Кошти виділяли з районного бюджету та використовували субвенції Новопразької селищної ради.

За словами завідувача амбулаторією Михайла Цвігуна, до ремонту будівля знаходилася в жахливому напівзруйнованому стані. Протягом року вдалося відремонтувати фасад, провести внутрішні роботи, закупити меблі, кушетки, обладнання, облаштувати пандус і прилеглу територію.

Амбулаторія обслуговує 7,5 тисяч жителів, а також приймає пацієнтів із сусідніх населених пунктів.

– Протягом останніх років ми робимо акцент на медицині третього рівня – в обласному центрі провели велику роботу в обласній лікарні, відремонтувавши поліклініку, створивши гарний перинатальний центр, зараз ремонтуються інші приміщення. У нас з’являється сучасний Центр переливання крові, є госпіталь для ветеранів війни. У нас одна з найкращих в Україні обласна дитяча лікарня. І мені приємно, що і у Новій Празі відкрили таке сучасне приміщення для надання якісної медицини жителям селища, – наголосив очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко.

 

01399 01408

 

01404

 

01407

 

01402 01401

 

01406 01412

 

01411 01410

 

01400

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner