На відшкодування пільгового проїзду у Кіровограді необхідно близько 100 мільйонів

, КП

01397На повне відшкодування проїзду містян пільгових категорій комунальному підприємству «Електротранс» необхідно понад 100 мільйонів гривень. Наразі у міському бюджеті передбачено 31 мільйон, повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Кіровоградської міськради Олександр Вергун сьогодні, 17 листопада.

– У цьому році передбачено майже 31 мільйон гривень на компенсацію пільгових перевезень у комунальному транспорті. Це мінімальна сума. Щоб повністю відшкодувати пільговий проїзд потрібно близько 100 мільйонів гривень на рік, – заявив Вергун.

Водночас він нагадав, що приватним перевізникам проїзд пільгових категорій нині не компенсується.

– Раніше існувала фіксована кількість пільгових проїздів для однієї особи на місяць – у маршрутних таксі 15 і в електротранспорті – 10. За цими нормами відбувалася компенсація з державного бюджету. Але через те, що перевірити кількість пільгових перевезень у транспорті неможливо, у 2016 році відшкодування з держбюджету скасували і переклали це питання на місцеві органи самоврядування, – пояснив начальник управління. – Комунальний транспорт – основний у місті, приватні маршрутки – додатковий.

Нагадаємо, у кіровоградських маршрутках скасували пільговий проїзд пенсіонерам за віком.
e-max.it: your social media marketing partner