Мала Виска без питної води. Воду з-під крана людям рекомендують використовувати як технічну

,

Нещодавно «КП» розповідала про невідому інфекцію, яка уразила маловищан. Тоді люди грішили на питну воду. Мовляв, саме через неї жителі мікрорайону «Вись» ледь не цілими під’їздами потрапляли на лікарняні ліжка. Симптоми були надто схожі – відсутність апетиту, нудота, загальна слабкість і температура.

Тоді «КП» звернулася за поясненнями до санепідеміологів. Однак коментарів газета не отримала. У відомстві повідомили, що триває лабораторне дослідження води, яке завершиться лише за три тижні. Відтоді визначений для аналізів час минув, тож «КП» попросила посадовців надати висновки щодо дослідження води.

Головний державний санітарний лікар Маловисківського району Анатолій Оперчук зазначив «КП», що на сьогоднішній день вода безпечна, але вимогам не відповідає.

– Існують нормативні вимоги на воду. Згідно з ними, вода не відповідає за деякими показниками. Але заразитися цією водою не можливо. Тобто щодо кишкових інфекцій – вона безпечна, – пояснює фахівець.

Він каже, що зважаючи на результати аналізу, санепідслужба винесла припис комунальному підприємству «Мала Виска – Водоканал».

– Підприємство здійснило очистку своїх резервуарів, продезінфікувало воду. Ми вдруге взяли проби, але вода так і не відповідає вимогам закону «Про питну воду»  – там перевищений вміст за хімічними елементами, – констатує Анатолій Оперчук і додає, що нині жителям Малої Виски воду з-під крана пити не варто – вона технічна.

– На сьогоднішній день ми рекомендуємо людям використовувати її як технічну, а далі будемо розбиратися. Це не такий простий процес. Він потребує певних капіталовкладень. Таких можливостей у Малої Виски немає, – визнає головний санітарний лікар району.


e-max.it: your social media marketing partner