На Кіровоградщині покарають двох чоловіків, які вирубали дерев на півмільйона гривень

, Олена Сідорова

01379Двох жителів Кіровоградщини судять за те, що незаконно вирубували дерева, повідомляють в обласній прокуратурі.

Слідство встановило, що чоловіки вирубали щонайменше 259 ясенів і кленів. Цим вони завдали збитки державі на півмільйона гривень.

Їм інкримінують правопорушення, передбачене статтею 246 Кримінального кодексу України – незаконна порубка лісу. Обвинувальний акт уже скерували до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до трьох років.

Нагадаємо, 15 листопада правоохоронці затримали голову Бобринецької райдержадміністрації на отриманні хабара. Кошти він вимагав та отримав за видачу дозволу на проведення санітарної чистки лісосмуг за межами населених пунктів. Його затримали у службовому кабінеті.

Кілька тижнів тому очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко поставив завдання керівникам підрозділів облдержадміністрації та правоохоронцям посилити роботу в частині запобігання незаконним вирубкам лісосмуг.

– Мною було поставлено чітке завдання правоохоронцям – провести системну роботу по боротьбі із незаконною виробкою лісозахисних смуг. Приємно, що цей раз правоохоронні органи чітко спрацювали. Переконаний, що працівники Національної поліції та прокуратури швидко проведуть розслідування і поінформують суспільство про суть цієї справи. Перед законом усі рівні. Чекаємо на результати розслідування та рішення суду, – наголосив голова облдержадміністрації.
e-max.it: your social media marketing partner