У Кіровограді пенсіонерам скасували пільговий проїзд у маршрутках

, КП

01351В обласному центрі пенсіонерів зобов’язали повністю оплачувати проїзд у маршрутках, оскільки вони не входять у пільгову категорію, проїзд якої відшкодовується з міського бюджету.

Перевізники керуються рішенням сесії міської ради від 14 березня цього року.


Згідно з цим рішенням, на пільговий проїзд у маршрутних таксі мають право учасники бойових дій, інваліди війни, особи, які супроводжують інвалідів війни І групи, ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до І і ІІ категорії, інваліди І і ІІ груп, діти-інваліди, особи, які супроводжують інваліда І групи або дитину-інваліда, діти до шести років без зайняття окремого місця для сидіння, діти з багатодітних сімей і діти-сироти або позбавлені батьківського піклування.


Проїзд пенсіонерів за віком приватним перевізникам не відшкодовують. Водії кажуть, і так возять багато пільговиків.


– Ми возимо АТОвців, чорнобильців I і II категорії, інвалідів I і II категорії, дітей-сиріт, дітей із багатодітних сімей, – каже водій маршрутки №274 Сергій Кулик.


У міському управлінні транспорту і зв’язку пенсіонерам пропонують користуватися комунальним транспортом.


– Пенсіонери за віком мають повне законне право їздити у нашому комунальному транспорті безкоштовно. Компенсація перевезення у маршрутних таксі цієї пільгової категорії з міського бюджету не передбачається. Тому вимагати перевозити таку категорію, як пенсіонери за віком, у маршрутках немає законних підстав, – пояснив начальник управління транспорту та зв’язку міськради Олександр Вергун.

 

Нагадаємо, міська рада приблала 20 великомісних пасажирських автобусів

 

Фото: Олена Сідорова

e-max.it: your social media marketing partner