У Кіровограді вандали пошкодили пам’ятник Хачкар

, КП

01257В обласному центрі вандали вже вдруге за місяць пошкодили пам’ятник вірменам Хачкар, який знаходиться на набережній. Окрім цього вони понівечили і площу, де він знаходиться.

– Сьогодні вранці нам повідомили, що пошкодили ковані лавочки, на одну кинули бетонний стовп… Біля самого пам’ятного знака купа сміття, а стенд із описом – вирвали, – розповідає «КП» очільник обласної Спілки вірмен Тігран Хачатрян. – Тиждень тому хтось уже зривав стенд. Але ми не дуже звернули на те увагу. Відремонтували, а тут знову. Посадили нещодавно там квіти, їх теж повиривали.


Тігран Хачатрян зізнається, таке ставлення містян його дуже засмучує.


– Не зрозуміло для чого це зробили. Ми доклали великі зусилля, щоб привести до ладу те місце. Раніше там був смітник, ми все вичистили, встановили пам’ятник, лавочки, виклали там плиткою площу, встановили освітлення. Камінь для пам’ятника півроку вручну різьбили. Це серце усіх вірмен, які живуть на території області. Це одне місце, куди з’їжджаються вірмени. І взяти отак зробити… Люди показали свою невихованість. Як пам’ятник Наталки-Полтавки – вже неодноразово його ламають. Кому це потрібно? Не хотілося б ставити акценти, що це було на національному підгрунті, – продовжує він.


За словами Тіграна Хачатряна, спілка вже звернулася до поліції і проситиме, аби набережну патрулювали правоохоронці.


– Ми написали сьогодні вранці заяву у поліцію. І будемо просити правоохоронців, місцеву владу, щоб посприяли у розшуку цих людей. Ми всі сили докладемо, щоб знайти тих, хто це зробив. Їх потрібно покарати демонстративно, щоб виховати суспільство, щоб люди розуміли, що не можна так робити. І черговий раз проситимемо, щоб ту частину набережної патрулювали. Адже, якщо буде, хоча б періодично патрулювати, то набережна буде і безпечнішою для людей, і менше буде таких випадків вандалізму, – підсумовує співрозмовник «КП».

 

0125801259

 

e-max.it: your social media marketing partner