Шахраї вкрали 20 тисяч гривень із рахунку дитини, яку днями мають рятувати лікарі

, Олена Сідорова

01118Шахраї зняли 20 тисяч гривень із рахунку важкохворої дівчинки з Кіровограда – шестимісячної Юлії Плахотнік. Малій за кілька днів треба їхати на операцію, а коштів немає, розповіла «КП» мама дівчинки – Руслана Плахотнік.

Клич про допомогу крихітній Юлі публікували як у соцмережах, так і в медіа. У дитини – множинний артрогрипоз – викривлення суглобів, а тому потрібна величезна сума на десяток операцій, аби дівчинка могла повноцінно жити. За порятунок малої погодилися взятися лікарі в Росії, адже українські медики виправити дитині кінцівки не в змозі, а лікування в Німеччині родині не по кишені. Тільки на першу операцію треба близько 150 тисяч гривень.

Як розповіла Руслана, шахрай подзвонив їй увечері вчора, 26 жовтня.

– Чоловік сказав, що хоче перерахувати дитині 3800 гривень, – пригадує жінка. – Після цього повідомив, що трансакція не відбулася, а тому мені треба підійти до банкомату, зняти з картки всі гроші, які є на картці, і перекласти їх на мій телефон, коли це зроблю, кошти автоматично надійдуть на мій рахунок. Я все так і зробила, сказала йому всі пін-коди… Це саме провела і з іншою карткою. Він так поспішав, так підганяв мене, що я й оговтатися не встигла… Потім сказав, що через три години кошти з’являться у мене на картці. Ми раніше зрозуміли, що щось не так, втім грошей на рахунках уже не було. Коли я подзвонила йому, він кинув слухавку і вимкнув телефон. Але коли зрозумів, що картки вже заблоковані, намагався ще зі мною зв’язатися – сказав, що мені нічого вже не треба буде робити, а лише назвати номер ще однієї картки.

Сьогодні Руслана написала заяву до поліції, а вже на цих вихідних має везти донечку на лікування.

– Ми знову благаємо всіх про допомогу, аби було за що поїхати на лікування…, – звертається жінка.

Детальна інформація за телефонами: (096) 636-52-61 (Руслана) або (066) 788-67-75 (Володимир).

Допомогти дитині можна, перерахувавши кошти на картку «Приватбанку»: 5168 7573 3064 1426 (Плахотнік Руслана Русланівна).

Як писала «КП», аферисти настільки знахабніли, що знімають благодійні кошти з рахунків важкохворих і волонтерів. Тому «КП» вкотре нагадує: ніколи нікому не повідомляйте будь-які дані вашої банківської картки!
e-max.it: your social media marketing partner