Боєць із Олександрії застрелився в Миколаєві

, Олена Сідорова

01074У Миколаєві загинув 28-річний морський піхотинець Сергій Кривоконь. За попередньою інформацією, від вогнепального поранення. Втім, пізніше з’ясувалися нові подробиці – боєць начебто позичив зброю у товариша по службі, аби застрелитися.

Трагедія сталася 20 жовтня на території 36-ї окремої бригади морської піхоти, яка дислокується у Миколаєві.

Як розповів «КП» військовий комісар Олександрійського військкомату Олександр Балабуха, до того, як Сергій пішов на службу, працював учителем історії в Недогарках Олександрійського району.

Його мобілізували у березні 2015 року. Брав участь у бойових діях на сході.

– Коли термін служби закінчився, пішов на контракт. У 2016-му отримав звання молодшого лейтенанта, – розповів «КП» військовий комісар і додав, офіційну версію загибелі озвучуватиме військова частина після з’ясування обставин.

Із власних джерел «КП» відомо, нині основна версія загибелі – самогубство. У той день Сергій узяв у чергового, який охороняв територію, автомат начебто, аби сфотографуватися. Зайшов в ангар, склав приклад і сидячи вистрілив у себе короткою чергою з трьох пострілів. Поряд із ним була записка з номерами телефонів рідних.

Джерела «КП» кажуть, у бійця були борги, зокрема, й перед особовим складом частини.

Тим не менш друзі чоловіка не вірять у самогубство. Кажуть, Сергій Кривоконь хотів жити і будував плани на майбутнє.

Бойовий побратим Сергія – боєць 36-ї бригади сержант Євген Богданець зізнався «КП», досі не може оговтатися від трагедії.

– У зоні АТО ми все робили разом – ділилися останньою банкою тушонки, вкривалися однією ковдрою, виконували поставлені завдання... Ніколи б не міг подумати, що він таке може вчинити. Був розумним, перспективним, організованим, досяг успіхів у військовій службі.., – говорить Євген і додає, Сергій мав плани на майбутнє – хотів одружитися, збирався у відпустку і мріяв про поїздку море.

Нині триває службове розслідування. Поховали бійця в Олександрії сьогодні, 23 жовтня.

фото: «Моя Олександрія»
e-max.it: your social media marketing partner