«Батьківщина» готується фальсифікувати вибори в Компаніївці?

,

00993Ситуація навколо виборів очільника Компаніївської селищної громади нині неабияк насторожує учасників процесу. Скандальна зміна голови виборчкому «Батьківщиною», погрози членам комісії, заяви до поліції – так зараз живе селище, яке буквально за два тижні обиратиме свого керманича.

Минулого тижня голова Компаніївської районної організації партії Тимошенко і водночас заступниця голови райради Любов Житня внесла подання на заміну свого представника у виборчкомі. Замість Юрія Маслюкова, який очолював комісію, та клопотала призначити Вікторію Сичову.

У суботу, 7 жовтня, в останній день подання членів дільничних виборчих комісій, до Юрія Маслюкова прийшла Любов Житня із партійним кандидатом на виборах Василем Скляренком і стали вимагати ключі від кабінету та печатку ТВК. Мовляв, повноваження того завершилися і тепер головою комісії буде Вікторія Сичова. При цьому з документів у новопроголошеної був лише додаток до постанови Центрвиборчкому. Посвідчення голови не було. Документ з’явився лише наступного дня.

Учасники виборчого процесу у Компаніївці припускають, у такий спосіб «Батьківщина» хоче якщо не зірвати вибори, то домогтися перемоги свого кандидата фальсифікаціями.

За різними даними, найзапекліша боротьба точитиметься між двома кандидатами – чинним головою селища Олександром Маслюковим і самовисуванцем Василем Скляренком. Останній, працюючи помічником голови обласної організації «Батьківщина» Олександра Чорноіваненка, балотується без партійних знамен…

– Ситуація складна. «Батьківщина» ініціювала зміну голови виборчої комісії з метою зриву виборчого процесу. «Батьківщина» втратила свою політичну вагу в районі. Вони розуміють, що не готові до виборів, – розповідає «КП» тамтешній журналіст Оксана Вьюн. – Весь склад комісії не хоче працювати з новою головою Вікторією Сичовою. Вона заявляла, що її поставили на місце колишнього голови Юрія Маслюкова, бо той узяв хабар. На це безпідставне звинувачення він написав заяву до поліції. Юрій Маслюков – людина принципова, ніколи б не погодився на які-небудь махінації. За це його просто вирішили прибрати як перешкоджаючий фактор. Крім того, відбуваються залякування членів комісії – були дзвінки з погрозами про фізичну розправу та звільнення з роботи…

Жителі Компаніївки про нового голову виборчкому говорять стримано – з нею краще не зв’язуватися. Кажуть попри те, що є вчителем, дуже неврівноважена і конфліктна жінка!

– Учора комісія утворила виборчі дільниці. Як такого масового ажіотажу нині немає. Сподіваємося, що виборчий процес їм не вдасться зірвати, – підсумувала Оксана Вьюн.

Нагадаємо, вибори у Компаніївці відбудуться 29 жовтня. Того ж дня обиратимуть самоврядні органи жителі об’єднаних територіальних громад Смоліного Маловисківського району, Помічної і Тишківки Добровеличківського району, Катеринівки та Первозванівки Кіровоградського району.
e-max.it: your social media marketing partner