У Гайворонському районі облаштували козацьку криничку

, Олена Сідорова

00987У селі Соломія Гайворонського району відкрили і освятили козацьку криничку, що розташована на березі Південного Бугу, сьогодні, 13 жовтня, повідомляють на сторінці міської ради у Facebook.

«Це природне джерело сховане в гущавині лісопосадки і до нього веде тільки стежка. Вода в джерелі холодна і смачна. І таке місце має бути облагороджене, вирішив гайворонець Віктор Арестов. Разом із друзями-однодумцями Віталієм Гринчаком, Сергієм Лялюком, Костянтином Базаном, Максимом Котогурою хлопці взялись за роботу. З каменем для будівництва допоміг «Гайворонський спецкар’єр», надав транспорт для доставки райавтодор», – повідомляють у міськраді.

Своїми силами хлопці зробити кам’яний комплекс навколо джерельця, на якому написана ікона Пресвятої Богородиці, як покровительки козацтва. Крім того, поряд встановили і скульптуру козака з бандурою.

Участь у відкритті кринички взяли ініціатори, козацьке об’єднання «Нащадки Івана Сірка», які допомагали з будівництвом, міський голова Гайворона Роман Волуйко, громадські активісти.

Освятили криничку настоятелі церков міста і району.

 

До – після:

00989 00988

e-max.it: your social media marketing partner