У Кіровоградській РДА пограбували відділ освіти (ФОТО)

,

Тиждень тому зловмисник вчинив спробу злому вікон приймальні відділу освіти Кіровоградської РДА та кабінету начальника, «перевірив» всі документи, «позичив» грошей і намагався вкрасти монітор. Кажуть, то була помста через політику.

– Про пограбування мені повідомив охоронець о сьомій ранку минулого понеділка, – розповідає «КП» начальник відділу освіти РДА Світлана Крамаренко.

«Сюрприз» очікував працівників відділу освіти і в кабінеті №33, в якому було відчинене вікно. Коли освітяни в присутності міліції органів зайшли в кабінет, то побачили, що там все було догори дригом: відкриті два сейфи, шафа, ящики письмових столів, всі документи були розкидані на підлозі.

За словами очільниці відділу, із сейфу методиста зникли 280 гривень, що мали піти на проведення всеукраїнського природничого конкурсу «Колосок», координатором якого вона є в Кіровоградському районі.

894Крім «перевороту», який зловмисник зробив у кабінетах освітян, він ще й намагався винести із приміщення монітор комп’ютера. Вже на шляху втечі зі «здобиччю», злодія помітив охоронець. Останній навіть намагався його наздогнати. Проте той злякався, кинув монітор і дав драпака...

– Це сталося близько шостої ранку. Я почув глухий стук. Оглянув всю територію всередині приміщення. Тоді вийшов на вулицю. Мені почав кричати охоронець сусіднього приміщення – районного будинку культури – щоб я тримав злодія. Я побіг за ним. Та коли добіг до дороги, злодій кинув монітор, я заплутався у дротах, а тоді дивлюсь - його вже не видно... Цей чоловік був у капюшоні. Я навіть не встиг його розгледіти, тож не можу сказати, які в нього риси обличчя. Єдине – він був молодого віку, йому близько 25 років, – розповідає «КП» охоронець Володимир Руденко, який чергував тієї доби. 895
Начальник відділу освіти Світлана Крамаренко додає, що правоохоронцям вдалося зняти відбитки пальців з монітору. Техніку повернули, проте вона непридатна для роботи.

Загалом у районі кажуть, що проникнення до відділу освіти – то зведення рахунків із начальником. Мовляв, жінка, будучи членом Партії регіонів неодноразово піддавалася тиску через політику. Їй навіть погрожували, вимагаючи, аби та написала заяву на звільнення.
e-max.it: your social media marketing partner