У Кіровоградській області щороку збільшується кількість ВІЛ-інфікованих

, Олена Сідорова

00930На території Кіровоградщини цьогоріч на три сотні збільшилася кількість ВІЛ-інфікованих пацієнтів порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомляють у департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

У статистичній довідці йдеться, що епідемічний процес ВІЛ-інфекції в області продовжує характеризуватися високою інтенсивністю. Щороку зростає кількість виявлених та зареєстрованих інфікованих і хворих на ВІЛ/СНІД.

Зокрема, станом на кінець вересня 2017 року в лікувально-профілактичних закладах області на обліку перебуває 2885 ВІЛ-інфікованих, що на три сотні більше, ніж торік.

Протягом дев’яти місяців 2017 року в області зареєстрували 416 нових випадків ВІЛ-інфекції. Торік ця цифра становила на сотню менше.
 
Найвищі показники поширеності інфекції зареєстровані в Кіровограді та Олександрії, а також у Долинському, Добровеличківському, Компаніївському, Новоукраїнському та Устинівському районах.

Найнижчі показники в Голованівському, Новоархангельському, Новгородківському, Олександрівському, Онуфріївському, Ульяновському районах, що свідчить не про низьку поширеність ВІЛ-інфекції, а про недостатнє її виявлення.

 

Нагадаємо, Всеукраїнська благодійна організація «Легалайф-Україна» готується взяти участь у міжнародній конференції зі СНІДу, яка відбудеться в Амстердамі (Нідерланди) в липні 2018 року.

e-max.it: your social media marketing partner