У Компаніївському районі повісився АТОвець, якого підозрювали у побитті коханої

, Олена Сідорова

00883У селі Червона Слобода Компаніївського району повісився демобілізований боєць 72 окремої механізованої бригади, якого підозрювали у вчиненні кримінального правопорушення – нанесенні тяжких тілесних ушкоджень своїй співмешканці, 25 жовтня.

Як з’ясувала «КП», чоловік вчинив самогубство після того, як повернувся з райвідділку поліції, де давав покази щодо побиття співмешканки і брав участь у проведенні слідчого експерименту. Бійка сталася під час спільного застілля із двома сусідами 19 вересня. Жінка досі знаходиться в комі у вкрай тяжкому стані.

Родичі та бойові побратими прийшли під стіни райвідділку сьогодні, 5 жовтня, адже вважають, що саме правоохоронці довели його до самогубства.

А депутати райради на позачерговій сесії висловили недовіру начальнику райвідділу поліції, який на цей час уже відсторонений від посади.

«До прокуратури надійшло звернення від матері колишнього учасника АТО, який покінчив життя самогубством.

У своїй заяві жінка просить прокуратуру надати правову оцінку діям працівників поліції. Зокрема щодо незаконного, на її думку, притягнення сина до кримінальної відповідальності, застосування тортур та засобів фізичного впливу спрямованого на зізнанні у побитті його цивільної дружини. Наразі звернення перебуває на розгляді», – повідомила речник обласної прокуратури Наталія Алєксєєнко.

Тим часом в обласному управлінні Національної поліції проводять службове розслідування законності дій працівників райвідділу поліції при затриманні та проведенні слідчих дій із підозрюваним, у тому числі і застосування щодо нього заходів фізичного впливу.

За результатами проведення службової перевірки, у разі наявності підстав, будуть внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

– Померлий обгрунтовано підозрюється у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень своїй цивільній дружині. Однак, у зв’язку з тим, що мати померлого подала заяву про начебто неправомірні дії працівників поліції, за цим фактом проводиться службове розслідування, матеріали якого будуть передані до прокуратури для прийняття рішення в рамках чинного законодавства, – прокоментувала речник обласної поліції Віталіна Бевзенко.

 

00884

e-max.it: your social media marketing partner