На Кіровоградщині збудують радіовежі, щоб підключити села до інтернету

, Олена Сідорова

00618На Кіровоградщині протягом наступних двох років планують збудувати 54 радіовежі для того, щоб покрити інтернетом усі населені пункти області, повідомляють в облдержадміністрації.

На вежах розмістять обладнання із застосуванням сучасних бездротових інтернет-технологій, що дозволить забезпечити користувачів доступом до інтернету.

У подальшому використання створених базових станцій можливе для створення систем ІР-телефонії, різноманітних радіосистем.

Загалом на території області мають встановити 54 радіовежі. За інформацією розробників програми, мережа зможе покрити 75% території області інтернетом та 100% населених пунктів.

Загальна вартість проекту складає більше 38 мільйонів гривень. Із них із державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, заплановано спрямувати 12 мільйонів гривень, з обласного бюджету – більше 17 мільйонів гривень та більше 9 мільйонів гривень приватних інвестицій.

Очільник області Сергій Кузьменко наголосив, що покриття усіх населених пунктів області інтернетом надзвичайно актуальне.

– Оператори зв’язку у першу чергу керуються економічною вигодою і не завжди вмотивовані розвивати власну мережу, а особливо там, де малочисельні населені пункти, – відзначив він. – У цій ситуації головним завданням влади є створення відповідної інформаційної інфраструктури, яка у подальшому використовуватиметься на конкурсних засадах.

Нагадаємо, обласну програму забезпечення сучасними інформаційно-комунікативними системами територіальних громад Кіровоградщина затвердили 10 березня цього року.
e-max.it: your social media marketing partner