Аналітики склали рейтинг міст із найбруднішим повітрям

,

00510Аналітики «Слова і Діла» склали список міст із найгіршими показниками чистоти повітря й розібралися, які хімічні сполуки їх забруднюють. Кіровоград до антилідерів не потрапив, але чи довго з цього втішатися?

Згідно з висновками аналітиків, антилідерами списку стали три великих міста, два з яких є обласними центрами й налічують понад мільйон жителів.

Найгірше повітря України можна вдихнути на повні груди в Дніпрі – там рівень формальдегіду перевищує допустиму концентрацію в 4,3 раза, а діоксиду азоту – майже втричі, причому в повітрі Дніпра також повно пилу – його концентрація в 2,4 раза вища за допустиму.

Друге місце посіло Кам’янське (колишній Дніпродзержинськ), де шкідливі речовини відрізняються не стільки дуже високими концентраціями, скільки своїм асортиментом і небезпекою речовин – у повітрі одночасно є формальдегід, фенол, аміак, чадний газ і пил. Причому за формальдегідом показник вищий за допустимий у 2,7 раза, а за фенолом – удвічі, й лише чадний газ коливається на гранично допустимому рівні.

Багатим списком шкідливих сполук може «пишатися» й Одеса, в повітрі якої, крім звичного формальдегіду, є сажа, фенол і фтороводень, який при взаємодії з водою утворює кислоту, що роз’їдає скло.

У Кіровограді фахівці знайшли лише концентрацію пилу, яка в 1,5 раза вища за граничну норму.

 

00511

e-max.it: your social media marketing partner