У кібернетику-технічному коледжі дітям-сиротам кілька місяців не платили стипендії

,

З початку навчального року діти-сироти, які навчаються у Кіровоградському кібернетико-технічному коледжі, не отримують належних стипендій. Терпець у студентів увірвався по закінченні першого семестру – вони поскаржилися в правоохоронні органи і справою невиплат зайнялася прокуратура.

Із власної ініціативи міська прокуратура вирішила провести перевірку. У результаті – знайшла суттєві порушення. Керівництво коледжу з вересня минулого року не виплачувало стипендії чотирнадцятьом студентам, що належать до категорії дітей-сиріт та дітей, які перебувають під опікою. За цей час сума боргу перед ними зросла майже до 200 тисяч гривень.

За цим фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження. У прес-службі відомства кажуть, що розслідування з приводу службової недбалості посадовців навчального закладу ще триває

Натомість в управлінні освіти Кіровограда повідомляють – заборговані гроші студентам уже виплатили.

– Не виплачували стипендії тому, що студентів на навчання прийняли у вересні, коли бюджет уже був сформований. Після прийняття бюджету на минулий рік і відповідної програми, кошти їм повернули. Тепер усе виплачуватиметься вчасно, – коментує «КП» начальник управління освіти міськвиконкому Лариса Костенко.
e-max.it: your social media marketing partner