Інгульська і Смолінська шахти отримали ліцензії на видобуток сировини

, Олена Сідорова

7284Інгульська і Смолінська шахти отримали ліцензії на видобуток сировини. Таке рішення прийняла ліцензійна комісія на своєму засіданні минулого тижня, повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко сьогодні, 28 серпня.

– Враховуючи ситуацію, що останнім часом склалася на цих підприємствах, я звернувся до керівництва СхідГЗК з тим, аби у своїй роботі вони керувалися не лише політикою, а враховували і юридичні моменти. Смолінська та Інгульська шахти не працювали два з половиною місяці, з них півтора місяця саме із вини юристів, які неякісно сформували необхідний пакет документів, – зазначив очільник області.

Кузьменко відзначив, що після того, як підготували повний пакет документів, він звернувся за підтримкою до прем’єр-міністра України.

Окрім того, під час візиту Президента України на Кіровоградщину, шахтарі зустрілися з ним зустрітися і розповіли про свою проблему.

– На сьогодні немає жодних адміністративних перешкод для того, щоб наші шахтарі могли спокійно працювати, забезпечувати свої родини, і видобувати стратегічну сировину, необхідну для функціонування енергетичного сектору нашої держави, – наголосив Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, Смолінська шахта ДП «СхідГЗК» зупинила свою роботу 6 червня.

Як повідомляла «КП», 23 червня депутати облради надали дозвіл Інгульській шахті ДП «СхідГЗК» на видобуток урану впродовж 10 років.
e-max.it: your social media marketing partner