Волонтери Червоного Хреста з Кіровоградщини пройшли навчання у Вінниці

, КП

00255Волонтери загонів швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України з трьох областей – Кіровоградської, Вінницької і Хмельницької пройшли навчання та вдосконалили навички надання першої допомоги потерпілим у різних ситуаціях. Тренінг тривав із 4 по 6 серпня у Вінниці.

– Під час лекцій нам розповіли, як надавати психологічну допомогу, як шукати людей у різних умовах, наприклад, у зруйнованих будинках, що робити, якщо є ураження хімічними засобами, як допомогти потопельникам... Після лекцій були практичні заняття. У максимально наближених до реальності умовах ми надавали допомогу псевдо-постраждалим у різних ситуаціях. Діставали людей зі зруйнованих будинків, накладали пов’язки, джгути, шини, якщо це потрібно було, допомагали потопельникам, надавали першу домедичну і психологічну допомогу, – розповів «КП» волонтер обласної організації Товариства Червоного Хреста Віталій Зозуля.


Нагадаємо, «КП» реалізує спільний проект із Кіровоградською міською організацією Червоного Хреста. На сторінках газети, волонтери дають рекомендації, як правильно надавати домедичну допомогу у різних ситуаціях

 

00256

e-max.it: your social media marketing partner