На Кіровоградщині заборонили продавати домашню фруктово-овочеву консервацію
У Кіровоградській області заборонили продавати виготовлену в домашніх умовах фруктову й овочеву консервацію через імовірність захворіти на ботулізм, повідомляють у Держпродспоживслужбі регіону.
Фахівці наголошують, причиною ботулізму може стати не тільки в’ялена риба чи виготовлена у домашніх умовах м’ясна тушонка, а й консерви з овочів та фруктів.
«Згідно з ветеринарно-санітарними правилами, на ринках і ярмарках забороняється продавати кондитерські і кулінарні вироби, напівфабрикати з м'яса, риби – фарш, котлети, кров'яні та домашні ковбаси, зельци, холодець, а також грибні, овочеві та фруктові консерви, виготовлені в домашніх умовах», – уточнюють у повідомленні.
Водночас у Держпродспоживслужбі області нагадують, кілька років тому на Кіровоградщині зареєстрували захворювання на ботулізм після вживання домашніх консервованих абрикос.