У Благовіщенському районі люди перекрили трасу і палили шини через рейдерів

, КП

7552Близько трьохсот жителів сіл Благовіщенського району підпалили шини та перекрили трасу «Київ­Одеса» у районі луполівського переходу, вимагаючи повернути землі. Селяни кажуть, їхнє майно захопили рейдери. Якщо влада жодним чином не відреагує на проблему та не допоможе повернути паї, вони обіцяють повторити акцію протесту.

Землю моїх батьків, яким уже по сімдесят років, через якихось підставних осіб оформила в оренду столична фірма. Але про цю оренду ми нічого не знаємо, ніхто ж не підписував жодних угод. Втім, це ще не межа – землю батька взагалі зареєстрували на зовсім чужу людину. Тепер мені, окрім того, що потрібно повернути землю з оренди, необхідно йти в суд і доводити, що це земля батьків, – обурюється жителька Данилової Балки Оксана Кравченко.

– Наш сусід хотів забрати землю з агрофірми, тому що у нього там закінчувався договір на оренду. Однак йому сказали, що його земля вже в іншій фірмі. Перевірили. Дійсно, договір із попередньою фірмою раптом став недійсний, натомість з’явився інший, чинний, на якусь фірму, з якою особисто ніяких угод він не укладав, – розповідає «КП» 34­річний Ігор Стаднітський із Благовіщенська, у якого землі у селі Данилова Балка. – Без нашого відома наші ж землі передали невідомій фірмі в оренду на 10 років! У тієї фірми є копії наших паспортів, всі інші необхідні дані...

Як персональна інформація потрапила до рук рейдерів – не відомо. Очільник району В’ячеслав Зосим каже, це головне питання, яке мають з’ясувати правоохоронці.

– Як потрапили документи до рейдерів – це і для мене загадка. Винні відповідатимуть ще й за порушення закону «Про захист персональних даних», – звертає увагу посадовець і додає, що наразі люди розійшлися. – Вдалося вмовити людей розблокувати трасу. Першочергове завдання, яке стоїть зараз перед ними, підготувати пакет документів на Мінюст, аби скасувати рішення перереєстрації. Але, скажу вам, люди зараз нікому не вірять, тому попередили, якщо міністерська комісія протягом тижня не вирішить проблему, знову вдаватимуться до радикальних дій.

Голова райдержадміністрації каже, рейдери відібрали в людей трохи менше двох сотень паїв, а це близько семисот гектар землі.

7551

Наразі справою займаються правоохоронці. Вони вилучили всі підроблені документи та відкрили кримінальне провадження.

– Тільки по селу Данилова Балка вилучили 145 договорів. Наразі відкрито кримінальне провадження за статтею 366 Кримінального кодексу – підробка документів, зловживання службовим становищем службовими особами товариства «Агро Інвест Україна». Вилучили усі договори, печатку, якою завіряли документи, опитали потерпілих. Зараз правоохоронці відбирають зразки почерків для проведення експертизи, – розповів «КП» начальник Благовіщенського відділення Гайворонського відділу поліції Ігор Яковлев.

 

 7553 7550 7549

e-max.it: your social media marketing partner