«Кіровоградтепло» нараховуватиме тарифи по-старому

,

7104«КП» уже писала, що на Кіровоградщині теплопостачальні підприємства не виставлятимуть платіжки за послугу «у середньому», як це передбачили урядовці. Адже такий розрахунок тарифів можливий лише за умови, коли більша частина міста обладнана лічильниками. Нещодавно свою позицію озвучив «Теплоенергетик», який обслуговує частину обласного центру і селище Нове, тепер ось прийшла черга «Кіровоградтепло».

«Оскільки рівень оснащеності загальнобудинковими засобами обліку теплової енергії житлового фонду, послуги якому надає ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» становить 44%, а відсоток лічильників, за якими здійснюються комерційні розрахунки за спожиту теплову енергію складає лише 10 %, нарахування за послугу з централізованого опалення споживачам, у будинках яких відсутні засоби обліку, підприємство проводитиме згідно з прийнятими раніше правилами надання послуг», – йдеться у повідомленні підприємства.

Тепловики уточнюють, для розрахунку тарифу за опалення одного квадратного метра житлової площі враховується середня температура зовнішнього повітря за опалювальний період та кількість діб надання послуги з централізованого опалення.

«Сформовані абонентською службою підприємства рахунки на оплату послуг теплопостачання враховують фактичну кількість діб надання послуги з централізованого опалення в листопаді 2016 року, дані Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології відповідно до яких фактична середня температура зовнішнього повітря в період з 01 по 30 листопада 2016 року становить +1,56 С проти -0,3 С, врахованих у тарифі. Коефіцієнт, що враховує відхилення фактичних показників від врахованих у встановлених тарифах на послугу з централізованого опалення , у листопаді 2016 становить 0,898», – пояснює «Кіровоградтепло».

Нагадаємо, Кабмін затвердив постанову, згідно з якою тариф за тепло для споживачів, чиї будинки не обладнані приладами обліку, нараховуватиметься за середніми показниками лічильників, встановлених в інших будинках міст і населених пунктів. Однак цією ж постановою визначено, що такі нарахування здійснюватимуться там, де оснащення житлового фонду засобами обліку теплової енергії становить не менше 50%.

e-max.it: your social media marketing partner