Тарифний зашморг влада затягує все більше

,

4099Першого квітня українцям буде не до сміху. Уряд підготував «подарунок», який під завісу опалювального сезону може й не так болісно сприйметься народом, проте вже восени стане убивчим для більшості сімейних бюджетів. Як відомо, Кабмін уже попередив про зростання ціни на газ у півтора раза, опалення на 80%, електроенергії – на 20%. Майже усі ці складові потягнуть вгору не тільки комірне, а й ціни на продукти. Від простого попереднього підрахунку волосся стає дибки. Навіть якщо нинішній тариф на опалення збільшити на 80%, то за один квадратний метр доведеться сплачувати понад 32 гривні. Обігрів звичайної двокімнатної квартири площею близько 50 метрів квадратних обійдеться більш як у півтори тисячі гривень, а трикімнатна взагалі потягне за дві тисячі. Тож до чого готуватися кіровоградцям, – з’ясовувала «КП».

– Ми ще не знаємо якими будуть тарифи на газ для наших абонентів із 1 квітня. Продзвонюйте, може, пізніше буде відомо, – повідомили «КП» в абонвідділі ВАТ «Кіровоградгаз». Це за день до кінця березня. Раніше заступник голови правління цього підприємства Андрій Петровський повідомляв, що тариф на газ залежатиме від закупівельної ціни, а саме з нею уряд досі не визначився.

– Тариф на теплопостачання встановлює Національна комісія з державного регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Теплопостачальні підприємства самі тариф на опалення змінити не можуть. Поки від НКРЕ жодних розпоряджень про зміну тарифу ми не отримували, – повідомив заступник директора ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» Анатолій Таран і додав, зазвичай про такі зміни комунальників попереджають заздалегідь, аби ті у свою чергу поінформували населення. Поки ж, запевнив він, тарифи на опалення залишаються незмінними, принаймні до кінця опалювального сезону. Якими вони будуть восени – важко сказати. Цього не знають і самі урядовці, каже співрозмовник «КП».

– Офіційно опалювальний сезон закінчився 31 березня. До цієї дати підписані угоди з теплопостачальними підприємствами по всій Україні. Поки ми не отримували урядового розпорядження про продовження опалення у квітні, це, напевно, залежатиме від погоди, – уточнив Таран.

– Я порахувала скільки доведеться платити за комунальні послуги за новими тарифами, які обіцяє уряд, і в мене кров застигла в жилах: за мою двокімнатну «хрущівку» за тепло треба буде віддати 1600 гривень, за газ майже 400, якщо додати електрику, воду і квартплату вийде майже 2500 гривень. Це вся моя зарплата, – бідкається кіровоградка Марина. – Я уже розумію, що платити таку суму не зможу і припускаю, що таких людей буде дуже багато. Наші правителі доведуть до того, що люди масово перестануть платити, не врятують навіть субсидії. Невже там, на горі, не розуміють, що такими тарифами вони просто знищують людей, знищують комунальні підприємства, бо ні ті, ні інші в таких умовах просто не виживуть.
e-max.it: your social media marketing partner