Кіровоградські профспілки вимагають не скорочувати бюджетників і нормально фінансувати галузі

,

1710Бюджетники Кіровоградщини обурюються проектом постанови Міністерства фінансів, яким передбачається збільшення зарплат, але при цьому має відбутися скорочення працівників на 3% уже до березня. Кажуть – таких реформ не хочуть. На їхній захист стали профспілки.

–Нам не треба такого підвищення зарплати, якщо заради нього треба звільняти людей. Ми готові почекати з цією зарплатою кращих часів, тільки щоб зберегти людей. На жаль, влада нас не чує, – заявляє голова обкому працівників культури Зоя Кадук і додає, що сьогодні доводиться стримувати соціальний вибух у бюджетній сфері.

За словами голови обкому, якщо влада не сяде за стіл переговорів із профспілками, щоб спільно вирішити болючі питання, люди не стримуватимуться.

– Уже сьогодні маємо серйозну напругу. Обуренню немає меж: ціни ростуть неконтрольовано, а зарплата, яка мала бути на рівні 2014 року, знижується за рахунок скасування пільг і гарантій, – пояснює Кадук. – Людина, отримавши на 300-400 гривень меншу зарплату, просто переходить за межу бідності. Ми вимагаємо дієвої реакції федерації профспілок України, в разі подальшого ігнорування Кабміном наших вимог.

За словами голови профкому, свого часу профспілки домоглися багатьох пільг і гарантій, тож не можна одним рішенням їх відібрати.

– Тим більше, що ціна робочої сили у нас набагато нижча, ніж в інших країнах Європи. Профспілка працівників культури вимагає недопущення скорочення працівників закладів культури задля підвищення зарплати, скасування Прикінцевих положень Закону «Про державний бюджет України на 2015 рік», які порушують Конституцію. Ми також вимагаємо нормального фінансування галузі, – заявила насамкінець Зоя Кадук.
e-max.it: your social media marketing partner