Ціна на бензин б’є рекорди

,

1709Учора водії, які ще не перейшли на газ, приїхавши на заправку, прозріли: ціна на пальне, м’яко кажучи, кусається. У всьому звинувачують уряд, Нацбанк і Путіна.

–Подорожчання пального просто в голові не вкладається! Я здійснюю вантажні перевезення. Якщо раніше хоч трохи грошей лишалося на ремонт машини і технічне обслуговування, то з останнім підвищенням ціни на пальне моя робота збиткова. Не зрозуміло, чому ціна на нафту у світі падає, а ціна на бензин і дизпаливо у нас зростає? Причому на різних заправках –вартість пального різна, отже зрозуміло, що на цьому хтось наживається. Скільки треба сьогодні заробляти, щоб заправляти автівку? Якщо власник легкового автомобіля може просто поставити його в гараж і не витрачатися на заправку, то вантажний транспорт на «прикол» не поставиш, бо він «годує» сім’ї, – коментує черговий стрибок цін на паливо кіровоградський підприємець Юрій Орлов.

– Я перестав купувати бензин ще після першого здорожчання. На роботі мене скоротили, тепер працюю на півставки. У місяць навіть тисячі гривень не отримую. Тому, як тільки бензин подорожчав, поставив машину в гараж. Так і стоїть. Містом разом із дружиною їздимо на маршрутці, – ділиться своїми враженнями 54-річний житель обласного центру, чиновник Олександр.

– У мене слів не вистачає, щоб описати своє враження! Вони долар відпустили! На сході війна, а уряд грається в політику! І ціни ростуть не лише на паливо. Ви ж тільки подивіться: продукти дорожчають щодня. За ними просто не встигаєш. Купував малому ліки, так в аптеку взагалі не заходь – за колись дешеві препарати сьогодні віддаєш мінімум сотню. І так всюди. Поки машину не закриватиму в гаражі, але справа до того йде. Переоблаштувати автівку під газ у мене можливості немає, – говорить 35-річний кіровоградець Андрій.

Менеджер із продажу нафтопродуктів Дмитро Ткаченко, пояснюючи здорожчання палива, теж киває на долар.

– Ми бензин і солярку купуємо за долар. Так, ціна на нафту падає. Коли ціна падає, усі чекають, поки вона впаде до мінімуму, але коли вона починає підійматися – усі біжать скуповувати. Чому ціна на заправках не падає в той час, коли на нафту знижується, –  кілька причин. Оскільки вона переробляється не в Україні, після її переробки на дизель і бензин вони наче повинні приїхати до нас за нормальною ціною. Проте у нас піднімають акцизний збір на нафтопродукти і ціну розмитнення. До того ж ми купуємо готову продукцію ще й за вдвічі дорожчий долар. Тому ціни на бензин не падають, а із підняттям курсу долара тільки збільшуються. Фактично на цьому хтось штучно наживається, – прокоментував «КП» спеціаліст.
e-max.it: your social media marketing partner