У Степовому хочуть відремонтувати колишній гуртожиток і віддати його під соціальне житло

,

1635У селі Степовому Кіровоградського району у черзі на житло стоїть сім сімей. У сільській раді запевняють: уже знайшли підходящу будівлю, але вона потребує ремонту. Колишній гуртожиток свого часу був у власності дослідного господарства, а з 2009 року перейшов на баланс сільської ради.

–Раніше там проживали люди, які працювали у господарстві. Але згодом вони звідси виїхали у зв’язку з відключенням централізованого опалення. Будівля залишилася порожньою. На першому поверсі сільська рада, бібліотека, житлово-комунальне господарство, ФАП і магазин. А от на другому поверсі гуртожиток, – розповідає сільський голова Степового Людмила Григор.

Очільниця села каже, що пустує гуртожиток з 2000 року. Наразі у ньому необхідно провести значний об’єм роботи.

– Електрики там зараз нема, гуртожиток не опалюється, – уточнює посадовиця.

У яку суму обійдеться ремонт приміщення – наразі сказати важко. Але оскільки ціни постійно ростуть, без допомоги спонсорів не обійтися.

– З 2010 року виношувалися плани відновити гуртожиток, адже багато мешканців мають потребу у покращенні житлових умов. Це і багатодітні сім’ї, і сім’ї, в яких виховуються діти-інваліди, і молоді спеціалісти та інші, – зазначає Людмила Григор. – Але через складні економічні умови сільська рада не має можливо­сті самостійно здійснити ремонт. Тому зараз шукаємо небайдужих людей, спонсорів, меценатів, які б нам допомогли реалізувати такий соціальний проект.
e-max.it: your social media marketing partner