Марковський знищує аварійну службу, бо накинув оком на майно у центрі міста?

,

1342Минулого тижня галас навколо аварійно-диспетчерської служби обласного центру викликала зміна керівництва. В останні дні серпня директора служби Віктора Козлова, який очолював «1580» протягом кількох останніх років, усувають з посади, а тим часом з’являється інформація про те, що невдовзі може зникнути і сама служба. Працівники «аварійки» впевнені, що, знищивши їхню службу, міська влада хоче розпродати майно у центрі міста. У той час в.о. мера Іван Марковський божиться – нічого такого й у думках не було!

–У мене контракт закінчився 31 серпня. До останнього дня заступник міського голови Геннадій Осетров запевняв мене, що його пролонгують. Жодного разу претензій до мене, як до керівника, чи до роботи організації не було. Між іншим, за результатами 2013 року наша служба стала кращою в Україні. В останній день мені повідомили, що контракт не буде продовжено. Осетров сказав, що не має до мене ніяких претензій, але Марковський призначатиме іншого керівника. Коли колектив дізнався про це, зібрали загальні збори під протокол. Рішення делегація понесла до Марковського. Він сказав працівникам: «Чого ви сюди прийшли? Я вирішую, з ким продовжувати контракт, а ваше діло сюди не втручатися». Він не захотів прислухатися до думки колективу, а це – 60 чоловік, – каже тепер уже екс-директор Кіровоградської аварійно-диспетчерської служби «1580» Віктор Козлов.

Екс-очільник «аварійки» говорить, що на нещодавній нараді в.о. міського голови Іван Марковський заявив, що з нового року фінансування аварійно-диспетчерської служби припиниться. Каже, це значить, що підприємство закриється взагалі, адже існувати за власний кошт не зможе.

– Спочатку у Саінсуса була позиція агресивна стосовно нашої служби, але коли він зрозумів її необхідність, змінив своє ставлення. Дуже часто приходив до нас, підтримував, – згадує Вік­тор Козлов. – А нова влада хоче зекономити, закривши службу. Вони не розуміють, наскільки вона важлива для людей.

Про затребуваність «аварійки» розповідають і заві­дуючі будинками в обласному центрі та пересічні кіровоградці. Кажуть, за останні роки робота служби значно поліпшилась, звертатися за допомогою доводиться часто. Від ЖЕКів же, кажуть, допомоги годі й чекати.

– Цю службу ліквідувати неможна, вона потрібна людям. Хочу попередити міську владу, що ми службу не віддамо, піднімемо людей, до Верховної ради, якщо треба, дійдемо, – каже завідуюча будинком №3 по вулиці Пацаєва Віра Федоренко.

– Та у Марковського немає совісті, ця служба нам необхідна. У нас не раз був такий випадок, коли аварійна служба допомогла ліквідувати аварію. А Марковському треба люстрацію провести, нам такий секретар міськради не потрібен, – говорить мешканка вулиці Маршала Конєва 13, корпус 2 Марія.

Тим часом сам Іван Марковський від усіх звинувачень відхрещується. Каже, ліквідовувати службу ні в якому разі не збирався, керівника не звільняв, і взагалі він – не причому.

– Та ніхто керівника диспетчерської служби не звільняв. Я пояснюю: був контракт між директором диспетчерської служби Козловим і тодішнім заступником міського голови Поліщуком. Контракт закінчувався 31-го серпня. Якщо б людина хотіла працювати, мабуть, прийшла до того, хто продовжує контракти і сказала б це. Я вас запевняю – до мене Козлов жодного разу не звертався з тим, що хоче продовжувати працювати. Є закон, який передбачає, що якщо кінець контракту припадає на святковий або вихідний день, то особа звільнюється за день чи за два раніше. Все витримано в рамках закону. У Козлова просто закінчився контракт. Я виконав його волю, його прохання – у контракті було закладено, що він погодився працювати до 31 числа. Тому ніхто нікого не звільняв, це була його власна воля, – пояснює Іван Марковський і додає: інформація про закриття аварійно-диспетчерської служби – лише плітки.

– Оті плітки, які розпускаються містом про те, що хтось ліквідує диспетчерську службу, –  нісенітниця. Я хочу запевнити всіх громадян міста Кіровограда: ніхто диспетчерську службу ліквідовувати не буде. Вона працюватиме і навіть краще, ніж сьогодні. Я не хочу критикувати, що хтось погано працював, але вона буде кращою, – переконує Марковський і додає, що зустрічався з працівниками «аварійки», розмова була неприємною, однак про те, що покидав підприємство під крики «Ганьба!», не каже.

– Я вважаю, що прецеденту взагалі не було, це була штучно роздута кампанія. Я називаю це місцевим сепаратизмом якраз Перевозника (саме його Марковський звинувачує в поширенні «чуток», – ред.). Я на відміну від моїх попередників, кадри залишив за собою. І є уже призначена особа. Але поки що на три місяці, щоб подивитися, як буде працювати. Тільки після цього з нею укладатиметься контракт на рік чи на п’ять, – резюмував Марковський.
e-max.it: your social media marketing partner