Два в одному: цьогоріч разом із «АгроЕкспо» відбудеться «Покровський ярмарок»

,

1309За місяць, а саме 2-4 жовтня, у Кіровограді вдруге відбудеться подія національного масштабу: відкриється величезна агропромислова виставка, на яку з’їдуться аграрії з усієї України. Організатори обіцяють: цьогоріч «АгроЕкспо» здивує відвідувачів рекордною площею, демонстрацією найрізноманітнішої сільгосптехніки та яскравим «Покровським ярмарком».

Уперше Кіровоград приймав «АгроЕкспо» торік. Виставка довела: формат, за якого учасники можуть гідно представити, а відвідувачі побачити і оцінити максимум продукції для АПК – саме те, що потрібно. Орга­нізатори стверджують: участь у виставці доступна для всіх бажаючих, адже захід не є комерційним: його мета – дати поштовх розвитку АПК.

– Ми зіштовхнулися з тим, що всі виставки, які проходять в Україні, мають комерційний характер, і вартість квадратного метра під дахом коштує 200 доларів. За таких умов українські компанії взагалі не можуть нічого показати. Як наслідок, вітчизняні виробники залишаються в тіні у західних компаній, котрі мають у своєму розпорядженні великі бюд­жети і можливості. Тому виникла ініціатива самим провести масштабну виставку. Організаторами «АгроЕкспо» є Міністерство аграрної політики і продовольства, Асоціація виробників сільськогосподарської техніки «Украгромаш», Торгово-промислова палата України, Федерація роботодавців України і Асоціація аграрних інженерів України, – пояснює голова Ради Асоціації підприємств-виробників техніки і обладнання для АПК «Украгромаш» Павло Штутман і додає: усі кошти, сплачені учасниками, спрямовуються виключно на організацію виставки, решту витрат покривають спонсори.

Масштаби «АгроЕкспо-2014» значно більші. Загальна виставкова площа комплексу має рекордні для національних галузевих форумів розміри – 47 тисяч квадратних метрів. Сім тисяч із них – це сучасний критий павільйон, облаштований цьогоріч.

Збільшений також і полігон для демонстрації всіх видів сільгосптехніки – до п’яти гектарів. Кожен виробник зможе показати можливості своїх машин на повну, а відвідувачі – по-справжньому оцінити роботу техніки у полі.

– На столичних виставках беруть немаленькі гроші за квадратний метр, проте не дають можливості подивитися аграріям, як працює ця техніка у польових умовах. А люди хочуть бачити, що вони купують. На «АгроЕкспо» ж полігон для демонстраційного показу сільгосптехніки надає усім можливість побачити результат роботи машин у полі, а зацікавленим людям – зробити усвідомлений вибір оптимальних рішень для власного бізнесу, – каже Павло Штутман.

Національний колорит виставці має надати народний ярмарок. Побачивши, яким шаленим попитом торік користувався базар під відкритим небом, організатори «АгроЕкспо» вирішили надати йому нового сенсу й назвати «Покровським ярмарком», адже виставка відкривається саме напередодні великого православного свята – Покрови Пресвятої Богородиці.

– Торік за ініціативи облдержадміністрації у рамках виставки «АгроЕкспо» відбувся ярмарок, який став неймовірно цікавим для людей. З’їхалися всі райони Кіровоградщини, для яких це теж стало справжньою подією. Вони і наряджалися, і куліш готували, борщ, вареники варили, влаштували справжнє святкове дійство. Тому наша організаційна група вирішила надати цій народній ініціативі особливого статусу. Слід відзначити, що у Єлисаветграді ярмарки проводилися ще до революції. Цю чудову традицію нашого міста треба відроджувати. Люди зможуть придбати продукти з усіх куточків Кіровоградщини і обов’язково – сувеніри на згадку. Ми сподіваємося, що «Покровський ярмарок» згодом стане масштабним культурним заходом для всієї центральної України і не тільки, – ділиться планами Павло Штутман.

Організатори уточнюють, що, як і торік, до місця проведення «АгроЕкспо» курсуватимуть безкоштовні автобуси. Відтак запрошують усіх бажаючих. Запевняють: тільки на цій виставці можна буде на власні очі побачити, у чому полягає потужний драйв аграрної промисловості.
e-max.it: your social media marketing partner