«Братчики» Корчинського під виглядом спецбатальйону «Азов» намагалися захопити сільгосппідприємство

,

1175Область, а особливо Долинська, ще не до кінця оговталася від нападу «Правого сектору» на нафтопереробний завод, як в іншій точці регіону – у селі Покотилове Новоархангельського району – чергове збройне захоплення. Під виглядом спецбатальйону «Азов» представники «Братства» Корчинського відтискають бізнес!

У суботу чотири десятки озброєних чоловіків у камуфляжі і балаклавах намагалися захопити сільськогосподарське підприємство «Нива». Представилися вони бійцями спецбатальйону МВС України «Азов». На номерах їхніх мікроавтобусів та легковиків – такий же напис.

Як повідомили у прокуратурі області, чоловіки примусово доставили на територію підприємства його керівника та вимагали від останнього передати їм права на зібраний урожай і майно. Заступилися за нього жителі села. Вони заблокували виїзд із «Ниви» і викликали правоохоронців.

Останні згодом встановили, що рейдери не мають жодного стосунку до «Азова».

– Затримані засвідчують свою приналежність до партії «Братство» Дмитра Корчинського, – уточнили в облпрокуратурі.

Тим не менш у нападників та в автівках правоохоронці знайшли три автомати «АКМС-74» та один «АКСУ», шість пістолетів, наступальну гранату «РГД-5», саморобний вибуховий пристрій, холодну зброю, набої, журналістське посвідчення інтернет-видання «Братство», номерні знаки та інше. Нині проводиться експертиза зброї. Однак вже відомо, що один із пістолетів викрадений із Львівського міськвідділу міліції, а інший має запорізьке походження.

– Насправді жоден із членів озброєної групи до спецбатальйону ніякого відношення не має. Натомість шестеро з рейдерів сказали, що уявлення не мали про захоплення підприємства, а їхали до Мелітополя, – заявив голова облдержадміністрації Олександр Петік.

У прокуратурі повідомили «КП», що семеро із нападників затримано – інших відпустили. У «щасливу» сімку входить і ватажок угрупування на прізвище Андреєв. Правоохоронці кажуть, він уже сім років намагається привласнити землі «Ниви».

До речі, з затриманим Андреєвим пов’язують і нещодавню пожежу у Новоархангельському Центрі з надання адміністративних послуг. Там після огляду згарища нібито знайшли подвійні документи, які вказують на те, що Андреєв незаконно намагається заволодіти підприємством.

– Пожежа не була випадковістю. Подібних наслідків слід було очікувати. Про це вже тоді попереджали і очільник району, та й самі люди, – каже голова облдержадміністрації Олександр Петік і називає спробу рейдерського захоплення сільгосппідприємства у Покотиловому відродженням криміналітету.

За його словами, нині озброєні угрупування, користуючись ситуацією, яка склалася в державі, відкрито відроджують 90-ті, коли захоплення були нормою. Те ж саме стосується і нещодавнього захоплення нафтопереробного заводу у Долинській.
e-max.it: your social media marketing partner