В Онула відібрали землю під аквапарк

,

1141Суд визнав недійсним договір оренди ділянки у дендропарку, укладений між Кіровоградською міською радою та ТОВ «ХХІ-Вік» у травні 2006 року, йдеться у постанові Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 10 червня, повідомляють «Наші гроші».

Ділянка площею 0,66 га перебуває на праві постійного користування у Комунального підприємства «Парк культури і відпочинку імені 50-річчя Жовтня». Цей дендропарк віднесено до пам’яток природи місцевого значення.

Кіровоградська міська рада передала 0,66 га парку в оренду ТОВ «ХХІ-Вік», не прийнявши рішення про вилучення цієї ділянки з користування парку з відповідним погодженням Верховної ради.

Крім того, у договорі оренди ділянка визначена як землі житлової та громадської забудови, хоча рішення про зміну цільового призначення ділянки міськрада не приймала.

Також суд вказав, що міськрада затвердила проект землеустрою щодо відведення ділянки в оренду за відсутності державної експертизи землевпорядної документації – проект землеустрою затверджений 31 січня 2006 року, а держекспертизу він пройшов лише 15 травня.

ТОВ «ХХІ-Вік» у 2006 році отримало ділянку терміном на 49 років під розміщення аквапарку (на базі штучно створених озер).

Засновниками ТОВ «ХХІ-Вік» є депутат Кіровоградської облради Микола Онул і депутат Кіровоградської міськради Людмила Катеринич.

Протягом 2004-2012 років засновниками фірми були Микола Онул і Лариса Онул, яка є депутатом Кіровоградської міськради і очолює у ній фракцію «УДАР».
e-max.it: your social media marketing partner