Відтепер кіровоградці їздитимуть за 2,5. Жителі селища Нового так само платитимуть менше

,

1129Рішення знизити тариф на проїзд у маршрутках Кіровоградський міськвиконком прийняв сьогодні. Учора ж був категорично проти. Що змінилося за ніч – можна лише здогадуватися. Проте із завтрашнього дня вартість проїзду складатиме 2,5 гривні. На тимчасовий тариф, запевняють у міськраді, погодилися всі сім перевізників обласного центру, у тому числі й той, що обслуговує маршрут №17, – єдиний, хто після підвищення возив пасажирів по 2 гривні.

Отже, перевізники погодилися на ціну в 2,5 гривні до вересня цього року. До того часу влада обласного центру має остаточно визначитися з тарифами, здійснивши ряд підрахунків.

– Ми створимо комісію, яку очолить заступник міського голови Сергій Васильченко. До групи запросимо фахівців, економістів, представників громадських організацій і почнемо працювати над тарифами, проводити обрахунки. Будь-яка цифра має бути обґрунтованою. У результаті ми маємо вийти з пропозицією до виконкому, – заявив в.о. міського голови, секретар міськради Іван Марковський.

– Рішення міськвиконкому стосується і тарифів на проїзд в автобусах. Він становитиме 2,5 гривні, у тому числі на 274-му маршруті, крім автобусів, які працюють у режимі маршрутного таксі. Вартість проїзду в них тепер становить 3 гривні, – повідомив «КП» директор автобусного парку Анатолій Голованов.

– Нове рішення виконкому ще більш неправочинне, ніж те, коли проголосували за 3 гривні. Тоді хоча б надали якісь розрахунки, – коментує «КП» керівник Центру громадянської підтримки міжнародних проектів Ярослав Турчин, який нині продовжує судитися з міською владою через підвищення вартості проїзду.

Сьогодні відбулося чергове засідання суду. Утім під час нього Ярослав Турчин змінив позовні вимоги. Нагадаємо, раніше він просив визнати незаконним та скасувати рішення виконкому, яким підняли ціну на проїзд до 3 гривень, а також встановити відсутність у виконкому компетенції погоджувати тарифи і зобов’язати його утриматися від укладання угод з перевізниками. Натомість нині громадський активіст просить суд зобов’язати секретаря міської ради Івана Марковського вжити заходів щодо невідкладного оприлюднення у «Вечірній газеті» рішення міської ради від 3 червня про скасування тарифу на проїзд у розмірі 3 гривень, зобов’язати виконком визнати нечинними тимчасові угоди з перевізниками, а ще – взагалі відсторонити виконком від процедури погодження тарифів на проїзд. Наступне засідання суду заплановане на 24 червня.
e-max.it: your social media marketing partner