Перевізник не дозволяє їздити за пільгами більше шести разів на місяць! Усі поїздки він записує в журнал…

,

1098До редакції «КП» звернулася пенсіонерка Любов Кравченко, яка живе у селі Оситняжка Кіровоградського району. Жінка скаржиться на перевізника, який обслуговує маршрут із указаного населеного пункту до Кіровограда. З її слів, власник встановив обмеження для проїзду пенсіонерів – дозволяє користуватися пільгами лише шість разів на місяць. За решту перевезень стягує повну вартість квитка.

– Перевізник Хмиленко перевозить сільських пенсіонерів до Кіровограда за пільгами лише шість разів на місяць, а якщо комусь потрібно проїхати більше – вимагає доплачувати повну вартість квитка. Він завів собі журнал, в який переписав прізвища пільговиків, і відмічає кількість перевезень. Потім змушує нас розписуватись під своїми записами, – бідкається Любов Кравченко.

– Міських же пенсіонерів узагалі відмовляється возити за пільгами. Якщо вони взяли квиток у касі автостанції №2 за пільговою ціною, то в автобусі змушує доплачувати решту суми – тобто до повної вартості квитка, – обурюється жінка і додає, що в інших селах водії перевозять пенсіонерів за пільгами цілий місяць, незалежно від кількості поїздок.

За коментарем «КП» звернулася до Кіровоградської райдержадміністрації, проте там повідомили, що даний перевізник має договір із департаментом інфраструктури і промисловості облдержадміністрації. Однак зазначили, що в будь-якому разі законодавством не передбачені обмеження, які встановив перевізник.

Начальник відділу транспорту ОДА Ліна Чечотенко, з’ясувавши обставини, повідомила, що попередила власника маршруту про неприпустимість обмежень, а той пообіцяв не брати із пенсіонерів зайве.

– Перевізник пояснив, що коли мав договір із Кіровоградською райдержадміністрацією, у зв’язку зі збитковістю перевезень, відбулися збори у сільраді, на яких домовилися про таке обмеження. Але це було давно. На сьогодні його немає, законом такі обмеження не передбачені, і, відповідно, угодою також. Я попередила перевізника, що такі дії є порушенням чинного законодавства. Він пообіцяв, що перевозитиме людей належним чином, – зазначила посадовиця.


e-max.it: your social media marketing partner