Економія по-нашому: держава зменшила допомогу при народженні дитини

,

949З 1 липня допомога при народженні дитини становитиме 41 тисячу 280 гривень. А виплата цієї допомоги здійснюватиметься поетапно – одноразово 10 тисяч 320 гривень, решта грошей виплачуватиметься протягом наступних 36 місяців рівними частинами, вирішили у Києві.

Нині допомога при народженні дитини нараховується, виходячи з прожиткового мінімуму, відповідно до черговості дітей. Так, на першу дитину – суму, кратну 30-ти прожитковим мінімумам (30 тисяч 960 гривень), на другу – 61 тисяча 920 гривень (60 прожиткових мінімумів), на третю – 123 тисячі 840 гривень (120 прожиткових мінімумів).

Крім того, з 1 липня 2014 скасовується виплата допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Однак економісти й інші експерти таку новину сприйняли доволі стримано. Кажуть, такі рішення хоч і важкий крок, проте це не найкращий варіант.

– Ми повинні думати не тільки про бюджет, а й про демографічну ситуацію в Україні, – говорять фахівці, додаючи, що фактично економія відбудеться на народженні третьої дитини у сім’ї.

– Але ж ви скажіть, чи багато сімей готові до народження третьої дитини? Саме виплата стимулювала багатьох народжувати. З її скасуванням родини навряд чи ризикнуть народжувати третю дитину, особливо у такій скрутній ситуації в державі, як сьогоднішня,  – говорить кіровоградка Оксана.
e-max.it: your social media marketing partner