Збір коштів на гемодіалізну залу в обласній лікарні загальмувався

,

931На облаштування гемодіалізної зали в обласній лікарні для хворих на ниркову недостатність зібрали трохи більше 200 тисяч гривень. Це остання цифра, яку повідомили «КП». На цьому збір коштів зупинився. Бо ті, хто раніше обіцяли допомогти зібрати необхідні півмільйона гривень, забули про свої слова. Тепер ані медики, ані хворі не знають, коли чекати на нові надходження, а відтак і на таке життєво необхідне відкриття зали.

Нагадаємо, проект «Разом – заради добра» стартував торік у грудні. За три місяці в рамках благодійної акції не вдалося зібрати навіть половини необхідної суми. А нині справа зовсім зупинилася. З 13 березня на рахунок не перераховано жодної копійки. Його ініціатор, головний лікар обласної лікарні Лариса Андреєва пов’язує це з політичною ситуацією у країні. Мовляв, сьогодні актуальніше збирати кошти для військовослужбовців, ніж для хворих на ниркову недостатність.

– Ми взагалі планували облаштувати гемодіалізну залу до Великодня. Свято благодійне, тепле, домашнє. Народні депутати казали, що на вищому рівні зберуться у Києві і перерахують кожен свою одну місячну депутатську зарплату. На жаль, жоден народний депутат до цього часу не допоміг бодай копійкою. Як назвали народне будівництво, так воно і пішло. Навіть пенсіонери  –  хто по 100 гривень, хто менше, але перераховують, а ще пенсійний фонд, дитячі будинки, школи, фермерські господарства, навіть ФАПи. Оргкомітет проекту збереться після Великодня і плануватиме, чи проводити ремонт на ті кошти, які вже є, чи, можливо, треба продовжити акцію ще на якийсь час,  – зазначила Лариса Андреєва.


e-max.it: your social media marketing partner