Гральні автомати під прикриттям держлотереї правоохоронці назвали законними

,

848У минулих номерах «КП» писала про те, як заборонений гральний бізнес в Україні отримав нове дихання. Гральні автомати, замасковані під державну лотерею у вигляді терміналів, з’явилися у великих і зовсім малих крамницях нашого регіону. У матеріалі редакція газети звернулася до правоохоронних органів з проханням перевірити законність розміщення таких терміналів. Після перевірок міліція констатувала: робота таких приладів не порушує норм закону.

Тож, виходить, після невдалої спроби легалізувати гральний бізнес в інтернет-клубах та інтернет-кафе, підприємці все-таки знайшли лазівку у законі і продовжують заробляти «однорукими бандитами». Як повідомлялося раніше, за рішенням міністерства фінансів, ліцензії на таку діяльність мають три компанії: ТОВ «МСЛ», «Українська національна лотерея» та ЗАТ «Патріот».

У кіровоградському представництві «МСЛ» запевняють – гральні термінали до їхньої компанії не мають жодного стосунку.

– Апаратів, які б видавали лотереї без участі продавця, у нас немає, – коментує керівник кіровоградського представництва ТОВ «МСЛ» Лілія Константінова.

Вирахувати, кому належать термінали державної лотереї, розташовані у Кіровограді, вдалося нашим колегам із обласного телебачення. У коментарі каналу «Кіровоград» керівник Центрального ринку, на території якого теж розміщені апарати, прояснив ситуацію. За словами Павла Петрушевського, місце під лотерейні термінали орендують приватні підприємці, які працюють на умовах субагентського договору із ЗАТ «Патріот», що є ліцензованим оператором державної лотереї.

– Є пакет документів, які вони надавали нам. Тут є їхні ліцензії і цілий перелік документів, на підставі яких ми з ними заключили договори, – каже завідувач Центральним ринком облспоживспілки Павло Петрушевський.

Згодом у «Патріоті» підтверджують: кіровоградські лотерейні термінали – легальні. Як доказ надають копії ліцензії на випуск та проведення лотерей, а також агентські і субагентські договори.

Інформацію про законність роботи лотерейних терміналів підтверджує і міліція, яка провела відповідну перевірку після публікації статті в «КП».

– Дані об’єкти встановлені і функціонують без порушень норм закону. Суб’єкти підприємницької діяльності, які надають відповідні послуги, мають державні ліцензії, – зазначила речник УМВС в області Віталіна Бевзенко.
e-max.it: your social media marketing partner