Правоохоронці знайшли стрілка, який влаштував бандитські розбірки під судом

, Олена Сідорова

00104Правоохоронці знайшли чоловіка, який у середині лютого влаштував бандитську перестрілку та поножовщину під Кіровським районним судом Кіровограда, а потім більше півроку переховувався від слідства. Учора суд мав обрати запобіжний захід стрілку, однак засідання перенесли – не з’явилися ані прокурор, ані слідчий. Натомість сам підозрюваний прийшов у супроводі двох адвокатів. Джерела у правоохоронних органах кажуть, явка у суд невипадкова, адже нині йому інкримінують не замах на убивство, а звичайну «хуліганку».

Учора слідчий суддя Ленінського районного суду Кіровограда Леонід Плохотніченко мав розглянути два клопотання від слідчого та прокурора. Перше – від 24 лютого з проханням взяти стрілка під варту. Друге – від 31 липня – застосувати домашній арешт. Втім ані прокурор, ані слідчий не прийшли.

Хоча сам стрілок і його захист не заперечували, аби суд розглядав обрання запобіжного заходу без присутності слідства. Проте суддя вирішив інакше – переніс судове засідання на сьогодні. Від коментарів підозрюваний і його захист відмовилися.

Нагадаємо, спочатку стрілку інкримінували правопорушення, передбачене частиною 2 статті 115 та статті 15 – замах на вбивство та частиною 4 статті 296 – хуліганство Кримінального кодексу України. Однак нині з певних причин залишилася лише «хуліганка». Чому так – у правоохоронних органах пояснюють нечітко, посилаючись на хід слідства. При цьому запевняють, що винний відповідатиме перед законом у повній мірі.

Нагадаємо, в середині лютого в обласному центрі бандити влаштували стрілянину прямо під стінами Кіровського районного суду Кіровограда. Розбірки відбулися у той час, коли в суді мала слухатися справа щодо одного з бандитів.

У перестрілці, за різними даними, постраждало троє учасників. Двох доставляли до лікарні.

Один, Костянтин Волков, – зник. Його оголосили у розшук і затримали лише після півроку, коли сам з’явився вдома.

Трьох підозрюваних у стрілянині біля Кіровського районного суду Кіровограда Апеляційний суд Кіровоградської області відпустив під домашній арешт.
e-max.it: your social media marketing partner