Зять очільника Голованівського району чинить беззаконня, бо тесть при посаді?

,

1940Із власних джерел «КП» стало відомо про те, що пару тижнів тому зять Олега Голімбієвського – голови Голованівської РДА – потрапив у скандал. Разом зі своїм товаришем відібрав у мисливця зброю і почав нібито його шантажувати. Мовляв, поверне, якщо той віддасть йому свій пай. Згодом факт грабежу підтвердили і правоохоронці. Тамтешні жителі кажуть: чоловік неабияк розійшовся після призначення тестя головою району.

–Двоє чоловіків їхали собі на мотоциклі. Раптом їх зупинив зять Голімбієвського зі своїм працівником. Вони перегородили дорогу і почали допитуватися: чого ви тут їздите, що у візку? Там була мисливська зброя. Її відібрали, а далі почали шантажувати. Мовляв, не повернуть, поки один із них не віддасть свій земельний пай, тобто укладе офіційний договір, – розповідає «КП» житель Голованівська.

– Наступного дня надійшла скарга в міліцію. Спочатку правоохоронці хотіли відкрити кримінальне провадження за перевищення повноважень. Хоча про які повноваження може йти мова? Зять Голімбієвського підприємець, – дивується співрозмовник «КП» і додає, що коли справою почали цікавитися журналісти, її відразу «перекваліфікували» на грабіж.

Цікаво, що за кілька днів відібрану зброю повернули, підкинувши її додому потерпілому.

«КП» вдалося зв’язатися з одним із постраждалих, однак чоловік сказав, що не хоче розповідати про те, що сталося.

– Я не хочу про це говорити, – відрізав він.

Тоді «КП» поцікавилася, чи на нього випадково не чинився тиск, але постраждалий запевнив, що йому «ніхто не забороняв говорити».

 

За офіційним коментарем «КП» звернулася до УМВС в області. У відомстві повідомили: кримінальне провадження у справі відкрите.

 

– До міліції звернувся громадянин, який повідомив, що двоє осіб відібрали у нього належну йому, відповідно до дозволів, гладкоствольну зброю. За фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу – грабіж. Зараз проводиться досудове розслідування, – прокоментували в міліції.

Із самим «бешкетником» «КП» зв’язатися не вдалося. Утім, вдалося додзвонитися до його тестя. Реакція очільника Голованівського району здивувала. У розмові з газетою Олег Голімбієвський заявив, що про інцидент чує вперше!

Коли ж «КП» розповіла йому про те, що сталося, голова РДА вкотре повторив: «Уперше чую»…

e-max.it: your social media marketing partner