Газеті «Кіровоградська правда» – 106 років!

, КП

177131 лютого 1918 року розпочалась історія нашої газети. Тільки уявіть собі, скільки подій вона фіксувала у себе на сторінках і про скількох людей писала. А скільки працівників було в редакції за ці роки!

«Кіровоградська правда» – це найстаріша газета області. Ми не втомлюємось це повторювати і, якщо чесно, дуже цим пишаємось. Так, у неї були різні політичні історії і власники. Певний час газета була офіційним виданням більшовицької влади і займалась пропагандою. Втім увесь період свого існування газета домінувала в інформаційному просторі та була титулом журналістики Кіровоградщини.

Назву «Кіровоградська правда» газета почала носити з 20 січня 1939 року. До того виходила як «Бюллетень Елисаветградского военно-революционного комитета», «Известия», «Красный путь», «Червоний шлях», «Соціалістичний наступ», «Кіровська правда».

 

1771417715

 

1771617717

17718Сьогодні наша редакція часто чує питання про перейменування газети. Ми готові до перейменування. Але оскільки газета – обласна, ми маємо дочекатись перейменування Кіровоградської області, щоб розуміти, яку назву можемо взяти, якщо виходити з назви області. Також думаємо над тим, що друковані видання потрібно трансформувати в нові формати – і це не перехід у інтернет. Ми вже давно йдемо в ногу з часом і представлені у всіх соцмережах, маємо найбільший телеграм-канал серед ЗМІ Кіровоградщини. Під новим форматом мається на увазі повне переосмислення ролі друкованого видання і підбір такої подачі, яка спонукатиме жителів області більше читати газети. Бо ні для кого ж не секрет, що інтерес до друкованих видань гасне з кожним роком все більше і більше. Ми готові до такої тенденції, тому проводимо велику експериментальну роботу, щоб все таки довести, що друковані видання ще мають право на існування.

1772017722Ми відкрили «КАФЕ-РЕДАКЦІЯ», щоб наблизити своє видання до читачів, а читачів – до журналістів. Це відкритий простір колишнього пабу, куди можна прийти, випити кави, скуштувати десерти, поспілкуватись із працівниками редакції, попросити поради, дати свою інформацію до публікації, взяти свіжий примірник газети. Ми відкриті до нових знайомств і зміцненню старих зв’язків. Ми готові потужно працювати сьогодні, щоб газета існувала завтра і ще сотні років!

 

 

КАФЕ-РЕДАКЦІЯ: м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 72

 

З повагою і любов’ю
колектив редакції «Кіровоградська правда»

e-max.it: your social media marketing partner