Де відкриють перший в області «МакДональдз»?

,

11903У цьому році розпочнеться будівництво ресторану швидкого харчування всесвітньо відомої мережі «МакДональдз» в Олександрії. Про це повідомив Олександрійський міський голова Сергій Кузьменко перед сесією міськради 28 січня. Втім чи випередить Олександрія у відкритті «МакДональдза» Кропивницький – поки не відомо. Бо мова за будівництво закладу в обласному центрі зайшла значно раніше – у квітні 2021 року.

 



ОЛЕКСАНДРІЯ ПРОВЕЛА ВЕЛИКУ РОБОТУ


11904– Майже рік я і моя команда працювали над цим складним проектом. І ось всі питання вирішені, документи підписані і скоро розпочнеться будівництво. Чесно скажу, я дуже радію, бо «МакДональдз» – це не тільки бургер із картоплею фрі… Це не тільки великий іноземний інвестор зі світовим ім’ям. Це не тільки робочі місця. До речі, їх буде 100! «МакДональдз» в Олександрії – це, перш за все, визнання і оцінка. Оцінка щоденної роботи і визнання позитивних змін. Це – знак якості для нашого міста. З чим я нас усіх і вітаю! – сказав Сергій Кузьменко.


Місце розташування ще не розголошують.

ОЛЕКСАНДРІЯ ІНВЕСТИЦІЙНО ПРИВАБЛИВА


Торік Олександрія увійшла до топ-10 міст України з найбільш сприятливим бізнес-кліматом та ефективним економічним врядуванням. Вона зай­няла 9 місце.


Це результати дослідження «Індекс конкурентоспроможності міст України (ІКМ) 2021», яке провела Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) спільно з Info Sapiens та Інститут економічних досліджень та політичних консультацій.


Для вимірювання ІКМ 2021 провели масштабне опитування у 45 найбільших містах України – 24 обласних центрах та 21 місті з населенням від 73 тисяч осіб. Опитали 7454 суб’єктів підприємницької діяль­ності, які висловили думки про бізнес-клімат та про зусилля міської влади у створенні сприятливого середовища.

ЩО З «МАКДОНАЛЬДЗОМ» У КРОПИВНИЦЬКОМУ?


За прогнозами, «МакДональдз» у Кропивницькому мають відкрити у 2022 році.


В обласному центрі під ресторан знайшли місце на перехресті вулиць Велика Перспективна та Преображенська – у Центральному сквері.


Одразу ж екоактивістка Надія Паливода розпочала серед містян флешмоб із порятунку дерев, яких у зеленій зоні нарахували 102. Люди вимагали перенести будівництво в інше місце, щоб зберегти насадження. Крім того, Надія Паливода влаштувала під міськрадою п’ятиденне голодування.


Тим часом адвокатка Олена Резніченко подала позов до суду з вимогою визнати договір оренди скверу недійсним.


У листопаді в сквері викорчували два дерева, залили підвали під сквером ущільнювачем, прибрали лавки, урни, тротуарну плитку. Таким чином сквер почали готувати до реконструкції.


27 січня 2022 року суд відхилив позов Олени Резніченко. Вона подаватиме апеляцію.


ЩО ВІДОМО ПРО МЕРЕЖУ «МАКДОНАЛЬДЗ»?


«МакДональдз» є світовим лідером у галузі швидкого обслуговування і налічує понад 35 000 закладів у більш ніж 120 країнах.


В Україні ця компанія є одним із найбільших іноземних інвесторів і платників податків (53 місце в реєстрі платників податків Державної податкової служби України).
Перший заклад американської мережі ресторанів швидкого харчування «МакДональдз» в Україні відкрили 24 травня 1997 року в Києві. На сьогодні в Україні налічується 98 ресторанів цієї мережі в 21 місті.

 

70 000 000 відвідувачів щодня обслуговує «МакДональдз»

11908
– За останні 20 років компанія інвестувала майже 300 мільйонів доларів в Україну і зацікавлена продовжувати та пришвидшувати інвестувати у тих місцевостях, де є запит від місцевої влади та громади, а також надійна інфраструктура комунальних послуг, – каже Юлія Бадрітдінова, генеральна директорка «МакДональдз Україна».

 




КОМЕНТАРІ ОЛЕКСАНДРІЙЦІВ

 

11905


Людмила Петрова:
Супер! Все для дітей. Буде куди повести онуків. Будуть для молоді місця роботи. Як несподівано все потроху в місті змінюється…

 

 

11906


Сергій Анастасіаді:
Інвестиції прийшли в місто – це добре. Молодь буде працювати. Плюс у бюджет міста. Дай Бог, щоб і далі інвестор повз наше місто не проходив.

 

 

11907


Сергій Терзіогло:
«МакДональдз» не заходить у міста, де відсутні перспективи. І це визнання зусиль нинішньої влади. Продовжуйте! Наснаги!

 

 

 

Іван Бузгаз:
Коли дійсно розумієш, що новий рівень не на словах, а в реальних справах! Олександрії не вистачало гарного очільника, продовжуйте в тому ж напрямку. Дякую за сучасне та розвинене рідне місто!

 

текст: Олена Сідорова

e-max.it: your social media marketing partner