У таборі «Артек» під Києвом помер 12-річний хлопчик із Кропивницького

, КП

11557Павло Теровець перебував у міжнародному дитячому центрі «Артек», що у Пущі-Водиці в Києві з 3 вересня. В адміністрації закладу «КП» розповіли, що хлопчик за направленням департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації мав відпочивати 21 день. Та 12 вересня він знепритомнів і, не приходячи до тями, помер.

У закладі повідомили, що за кілька днів до трагедії хлопчик поскаржився на самопочуття. У нього зафіксували підвищений тиск, дещо підвищену температуру, запаморочення. Тому він перебував у медцентрі закладу. За кілька днів йому стало краще і хлопчика хотіли вже виписувати та 12 вересня він знепритомнів.

– О 12:40 медична сестра побачила дитину непритомною, йому почали надавати невідкладну медичну допомогу, викликали карету швидкої допомоги, але о 13:20 вже констатували смерть. Причини поки не відомі. У нього в медичній довідці був діагноз «хронічний гастрит», «гіпотерез» і з березня 2020 року дитина перебувала на диспансерному обліку, – прокоментував «КП» начальник юридичного відділу міжнародного дитячого центру «Артек» Ігор Блохін.

Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною «Умисне вбивство» з позначкою «природна смерть».

Павла Теровця виховував один батько Ігор Теровець, який має інвалідність. Чоловік пересувається за допомогою візка. Йому на ногах робили операції, частково ампутували ступню. Він постійно потребує лікування.

Родина жила скрутно – на пенсію чоловіка та можливі підзаробітки. Зокрема, Ігор продавав квіти, які сам вирощував вдома. Хлопчик усіляко допомагав татові і підтримував його.

Батько радів, що син поїхав оздоровитися та відпочити…

Увечері 12 вересня на своїй сторінці у фейсбуці Ігор написав: «Сьогодні поки з невідомих причин помер мій синок Павло».

Чоловік із Кропивницького вирушив за тілом хлопчика.

15 вересня Ігор написав наступне: «Друзі це дуже велика втрата! Я не можу повірити в це! (…) Будь ласка, не вірте у всю цю маячню, що його вбили і тд, і тп».

Фахівці зробили розтин тіла. Триває судмедекспертиза. Поховали Павла 15 вересня у Кропивницькому.

«КП» висловлює співчуття Ігору Теровцю через втрату сина.

Підтримати чоловіка можна матеріально, перерахувавши кошти на картку «Приватбанку»: 5168 7554 5978 4738

 

текст: Наталка Маринець

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner